-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jaunimo teatre – viešas dokumentinės dramos apie septynias skirtingo likimo moteris pristatymas

Šeštadienį, gruodžio 8 d., 14 val. Valstybinio jaunimo teatro Dalios Tamulevičiūtės fojė įvyks viešas Aistės Ptakauskės dokumentinės dramos „Pasaulio virtuvė“ pristatymas. Šio pristatymo tikslas – supažindinti žiūrovus su dramos idėja ir išklausyti klausimų bei reakcijų, kurios padėtų kūrybinei komandai toliau šią idėją plėtoti.
Aistė Ptakauskė
Aistė Ptakauskė / Jaunimo teatro nuotr.

„Pasaulio virtuvė“ pasakoja apie septynias skirtingų amžių, profesijų ir tautybių moteris, kurias visas likimas vienaip ar kitaip atvedė į Lietuvą. Sekdama šias septynias labai skirtingas likimo linijas, A.Ptakauskė savo naujoje pjesėje bando apčiuopti jų susikirtimo taškus, kurie ne tik tarpusavyje suartintų pjesės herojes, bet ir sudarytų galimybes visai publikai pajusti su jomis giminišką bendrystę. Virtuvė šioje pjesėje reiškia ne tiek fizinę erdvę, kurioje iš skirtingų sudedamųjų dalių gimsta įvairiausi patiekalai, kiek intymią emocinę erdvę, kur iš artumo ir atvirumo trupinių lipdosi tikrasis žmogaus ir pasaulio veidas.

„Pasaulio virtuvė“ paremta tikrais realių septynių moterų gyvenimo faktais. Dramą žiūrovams pristatys pačios kūrinio įkvėpėjos: Aminat iš Čečėnijos, Kuisin-oi iš Uzbekistano, Liia iš Estijos, Christine iš JAV, Marisa iš Urugvajaus, Lucia iš Moldovos ir Eskedar iš Etiopijos.

„Man atrodo, kad pagrindinė menininko užduotis – ne tiek formuluoti tiesas ir atsakymus į amžinus klausimus, kiek užduoti originalius klausimus, kurie skatintų žiūrovus ieškoti atsakymų ten, kur jų mintys dar nebuvo užklydusios, – savo poziciją dėsto pjesės autorė. – Dialogas su žiūrovais man yra nepaprastai svarbi kūrybinio proceso dalis, todėl ir noriu pristatyti jiems ne užbaigtą, bet vis dar besiformuojančią idėją – kad pati geriau suprasčiau, kodėl ji man atrodo tokia svarbi.“

A.Ptakauskės dokumentinė drama „Pasaulio virtuvė“ – JAV ambasados Vilniuje organizuojamos kampanijos „16 dienų prieš smurtą“ dalis. Kampanija sostinėje vyks lapkričio 26 – gruodžio 10 d. Jos tikslas – ieškoti veiksmingų būdų kovai prieš smurtą ir skatinti toleranciją Lietuvoje.

Daugiau informacijos apie „Pasaulio virtuvės“ autorę – svetainėje www.aiste-ptakauske.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius