-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaunojo dizainerio prizas 2021“: išrinkite geriausią produkto dizaino kategorijos darbą

Jau vienuoliktą kartą Vilniaus dailės akademijos rengiamas konkursas „Jaunojo dizainerio prizas“ kviečia išrinkti, publikos nuomone, geriausią produkto dizaino kategorijos darbą. Balsuokite už Jums labiausiai patikusį projektą.
Paulius Buragas. „Teleturistinė sistema“
Paulius Buragas. „Teleturistinė sistema“ / Organizatorių nuotr.

Kamilė Pakalniškytė. Edukacinių priemonių rinkinys priešmokyklinio amžiaus vaikams „Pažink“

„Pažink“ – tai edukacinių priemonių rinkinys priešmokyklinio amžiaus vaikams. Tai tyrinėjimo priemonė, kuri buvo kurta remiantis patyriminiu ugdymu, nes tikiu jog tik per patirtį vaikas įgauna išliekamosios vertės žinių. Šis minimalaus ir estetiško dizaino rinkinys suteikia galimybę pažinti savo aplinką iš arčiau ko ne visais jutiminiais pojūčiais. Atsižvelgdama į tai, jog darželiuose pakankamai maža edukacinių priemonių su užsiėmimais lauke, sukūriau šį projektą, kuris skatins smagiai ir naudingai praleisti laiką lauke.

Milda Pakarklytė. Gyvenimas po gyvenimo / Life after life

Gyvenimas po gyvenimo, tai projektas, kvestionuojantis šiandienines mirusiųjų pagerbimo tradicijas. Tai dviejų objektų rinkinys, sukurtas išryškinant esminius su mirusiųjų pasauliu susijusius simbolius: vandenį, ugnį ir medį. Pirmasis sprendimas – daugkartinė ledo žvakidžių šaldymo formelė, skirta pagerbimui prie kapo. Ledo žvakidė yra gamtai draugiškesnis pasirinkimas, nes ledas paprasčiausiai ištirpsta ir susigeria į žemę. Antras sprendimas – speciali mirusiųjų pagerbimo vieta namams.

VIDEO: Milda Pakarklytė. Gyvenimas po gyvenimo / Life after life

Dėl svarstyklių principu veikiančio mechanizmo viduje, mirusiojo nuotrauka pasimato tik įstačius ledo žvakidę. Ledui tirpstant, nuotrauka po truputį pasislėpia. Taip sukuriamas ribotas laikas atminimui. Vanduo laša žemyn, sukurdamas raminantį kapsėjimo garsą. Medelis išgeria vandenį.

Paulius Buragas. „Teleturistinė sistema“

„Teleturistinė sistema“, skirta suteikti (tele)keliavimo galimybę tiems, kuriems keliauti neįmanoma dėl fizinės negalios, resursų stokos, įsipareigojimų arba norint pamatyti sunkiai prieinamas vietas. Sistema sudaryta iš kapsulės ir drono trikopterio, kurie gali veikti autonomiškai. Prisijungusiam vartotojui vaizdas iš drono transliuojamas į virtualios realybės aplinką, skrydžio metu dronas pilotuojamas kintamos autonomijos principu.

VIDEO: Paulius Buragas. „Teleturistinė sistema“

Numatyta kapsulę montuoti pakabintą, taip apsaugant nuo smulkaus vandalizmo, taupant vietą ir sukuriant galimybę kapsulę naudoti kaip stacionarios apžvalgos tašką. Keletas kapsulių gali būti montuojamos ant to paties paviršiaus ar stulpo – kolona. Prireikus, numatoma galimybė stebėti kapsulės vidų, drono techninę būklę per tris vidines diagnostines kameras. Kapsulės sandara yra atvira ir šildoma lokaliai tik ties drono baterijų skyriumi.

Viltė Adomavičiūtė. „Kanabetologika“

„KANAbetoLOGIKA“ – pluoštinės kanapės spalių bei kitų ekologiškų medžiagų panaudojimo galimybės erdvių formavimui. Šiame projekte sukurtas interjero fragmentas.Trys pagrindiniai objektai – ekspozicinė siena, multifunkcinis stalas, šviestuvas. Liejimo metodu atliktoje sienos konstrukcijoje sukomponuota 10 skirtingų kanabetonio mišinių, spalvų įvairovė išgauta naudojant natūralius pigmentus. Stalas sukurtas sumovimo konstrukciniu principu, iš skirtingų frakcijų kanabetonio blokų. Lenkto metalo vamzdžio šviestuvo akcentas – kabantis vazonas, pagamintas iš pluoštinės kanapės spalių ir linų sėmenų mišinio.

„Jaunojo dizainerio prizo‘21“ parodos atidarymas ir apdovanojimai, įvyks birželio 30 d. (trečiadienį) 18 val. Vilniaus dailės akademijos ekspozicijų salėje TITANIKAS (Maironio g. 3). Paroda veiks iki liepos 31 d. Kviečiame visus dizaino gerbėjus paminėti #JDP21 kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius