Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaunos muzikos“ koncerte – choro ritualai ir archaika

Vienas geriausių Lietuvos kamerinių chorų „Jauna muzika“ naujuosius metus pradeda paslapties pripildyta programa. Vasario 26 d., penktadienį, 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje koncerte „Šokis su akmenimis“ skambės žinomiausi šiuolaikinės chorinės muzikos užsienio ir lietuvių kompozitorių kūriniai.
Choras „Jauna muzika“
Choras „Jauna muzika“ / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Muzika

Profesionalūs dainininkai, diriguojami jaunojo Egidijaus Kavecko, publikai atliks Jano Sanstromo, Bobo Chilcotto, Veljo Tormis, Josefino Chino Toledo, Vaclovo Augustino ir Giedriaus Svilainio chorines kompozicijas. Beveik visos jos vienaip ar kitaip siejasi su senaisiais ritualais, nukelia į archainius laikus. Muzikinė kelionė palies samių genties dainas, filipiniečių džiugesį, Afrikos gyventojų ritualus, lietuvių senąją kultūrą ir pagoniškąsias ceremonijas bei estiškąjį folklorą.

Koncerte dainininkai taps multiinstrumentalistais, grojančiais įvairiais mušamaisiais ne tik rankomis, bet ir transformuodami vieną asmeniškiausių instrumentų – savo balsą. Kompozicinės alchemijos dėka, balsas, rečitacijos, komentarai čia susijungs su ritmais, būgnų dūžiais bei senąja mitologija ir nukels klausytoją į archainius laikus, nepaprastas erdves. O pagrindinis choro dirigentas Vaclovas Augustinas šį kartą pakeis savo amplua ir atliks pagrindinio perkusininko vaidmenį.

Atlikėjai:

Vaclovas Augustinas (perkusija)

Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“

Choro solistai: Gintautas Skliutas, Jurgita Mintautienė, Ona Afuvape, Saulius Kizikas, Marius Turlajus, Donatas Zakaras.

Dirigentas: Egidijus Kaveckas
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius