Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV sostinėje pristatytas filmas apie dainuojančios revoliucijos ir „Roko maršo“ svarbą Lietuvoje kovojant už laisvę

Lietuvos ambasadoje Vašingtone sausio 16 dieną įvyko dokumentinio filmo „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ peržiūra ir susitikimas su režisiere Giedre Žickyte.
G Žickytė ir S.Šatūnas
G Žickytė ir S.Šatūnas / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Filmas pasakoja apie ryškiausią Dainuojančios revoliucijos vėliavnešę roko grupę ,,Antis“, kuri savo stilizuotais pasirodymais, kandžiais ir aštriais tekstais kūrė agresyvią sovietinio gyvenimo karikatūrą. Greitai, ir net patiems „Anties“ nariams nesitikint, grupė tapo tūkstančius pasekėjų įtraukusiu masiniu reiškiniu.

Filmo pristatyme dalyvavo Vašingtono lietuvių bendruomenė, JAV valstybės departamento atstovai ir užsienio šalių diplomatai, praneša Užsienio reikalų ministerija.

„Ši dokumentinė juosta papildo dar vieną nepaprastą filmą – „Kita svajonių komanda“. Abu filmai pateikia labai vaizdingus ir autentiškus kovos su sovietų okupaciniu režimu pasakojimus ir sufleruoja atsakymą į klausimą „Tai kas gi vis dėlto sugriovė Sovietų Sąjungą?“. Tarptautinei bendruomenei čia pateikiamas atsakymas – lietuvių vienybė, drąsa, muzika, daina, rokas“, – teigė Lietuvos ambasados JAV ministras patarėjas Simonas Šatūnas.

Jis pridūrė, kad šiuos unikalius Dainuojančios revoliucijos ir „Roko maršo per Lietuvą“ kadrus turėtų išvysti platesnė tarptautinė bendruomenė, kovojanti už žmogaus teisės, laisvę ir demokratija.

„Prieš 20 metų vykusios Dainuojančios revoliucijos euforija ir svaigulys giliai įsirėžė mano atmintyje, panašiai kaip prisiminimai apie pirmąją meilę“, – renginyje sakė filmo autorė.

Vašingtone G.Žickytė lankosi Tanyos ir Howardo Aldagų šeimos kvietimu, su kurių pagalba režisierė kuria naują dokumentinį filmą apie lietuvių fotomenininką Vitą Luckų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius