Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – birželio 6-8 dienomis

Mažiau nei trys mėnesiai - tiek beliko iki uostamiestį sudrebinsiančio 20-ojo, jubiliejinio, Klaipėdos pilies džiazo festivalio.
Šiemet festivalyje laukiama grupės „Akaga“
Šiemet festivalyje laukiama grupės „Akaga“ / Klaipėdos Pilies džiazo festivalio nuotr.

„Taip, Klaipėdos pilies džiazo festivalis vėl grįžta – subrendęs, bet vis dar pulsuojantis jaunatvišku ir nenuilstamu geros muzikos, gerų žmonių - džiazo ritmu.  Grįžta su dar didesniu trenksmu, birželio 6-8 dienomis į miestą sukviesiantis geriausius Lietuvos ir užsienio džiazo atlikėjus“, - sako asociacijos Klaipėdos džiazo festivalio prezidentė Inga Grubliauskienė.

Jau aišku, kad birželio pradžioje Lietuvos uostamiestį drebins kelios dešimtys vietos ir užsienio džiazo profesionalų, dalis jų – festivalio publikai jau pažįstami atlikėjai, dalis – Klaipėdoje dar nekoncertavę pasaulinio garso muzikantai. Tradiciškai pagrindinis Klaipėdos pilies džiazo festivalio šurmulys vyks Kruizinių laivų terminale.

„Kol kas dar negalime atskleisti visų sukviestų dalyvių ir jubiliejinio festivalio detalių, tačiau drąsiai žadame, jog festivalio gerbėjams turėsime ne vieną gerą naujieną. Viena jų – į uostamiestį grįžta prieš kelerius metus Klaipėdos Pilies džiazo festivalio publiką savo išskirtiniu stiliumi pavergusi ir Teatro aikštės grindinį vos ne iki raudonumo įkaisti privertusi Bulgarijos grupė "Akaga“, – pažymėjo I. Grubliauskienė.

Prieš dvidešimtmetį įkurtos grupės „Akaga“  pagrindinė sudedamoji muzikos dalis – pučiamieji instrumentai.  O muzikantų septyniukės atliekami kūriniai perteikia unikalų fusion-jazz, funk, folklorinės muzikos, regi,  soul, pop muzikos junginį.

Grupės nariai teigia, jog būtent skirtingų stilių maišymas ir yra jų išskirtinis bruožas, priverčiantis publiką ne tik juos pamėgti, bet ir  pakilti nuo kėdžių ar suolų. Vyrukai teigia, kad labiausiai koncentruojasi į instrumentinį atlikimą, tačiau padainuoti taip pat nevengia. Beje jų  muzikoje neišgirsite tradicinių balkanų ritmų. Balkaniška – tik energija.

„Akaga“ dažnai kviečiama groti su garsiais Europos bei Rusijos atlikėjais bei Lietuvoje lankėsi tik kartą – 2012-aisiais. Tačiau jie grįžta ir  naujais ritmais audrins jubiliejinio, XX Klaipėdos pilies džiazo festivalio  publiką.

„Užsienio šalyse visada mus sutinka itin šiltai. Tačiau Klaipėdos džiazo  festivalio publika – išskirtinė. Todėl pažadame grįžti su dar didesniu balkaniškos energijos užtaisu“,  – pažadėjo grupės „Akaga“ nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius