Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejinis Vilniaus gospelo muzikos festivalis skambės džiaugsmo giesme

Lapkričio 8-11 dienomis Vilniaus bažnyčiose ir koncertų salėse skambės džiaugsmingos ir įkvepiančios gospelo giesmės.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

Šiemet dešimtasis, jubiliejinis, Vilniaus gospelo muzikos festivalis sukvietė rekordinį dalyvių skaičių – net dvigubai daugiau dainininkų nei paprastai dalinsis su klausytojais muzikos ir tikėjimo džiaugsmu Didžiajame festivalio koncerte.

„Asociacijos Lietuvos jaunųjų krikščionių sąjunga organizuojamo Gospelo festivalio programoje šiemet – keturi koncertai ir tradicinės gospel mišios Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“, – pasakoja organizacijos vadovas Algirdas Čiukšys.

Jau dešimtą kartą Lietuvoje vykstančio festivalio programa ypatinga – jubiliejaus proga bus atlikti geriausi visų Vilniaus gospelo festivalių kūriniai, koncertuos svečiai, kurie jau yra tapę gospelo gerbėjų numylėtiniais.

„Joyful Joyful – Teskamba džiaugsmo giesmė“ – šių metų festivalio tema, gimusi iš pagrindinės festivalio giesmės pavadinimo.

„Festivalio metu tradiciškai bus rengiami ir mokymai, seminarai gospel atlikėjams, kad jie galėtų pagilinti savo žinias. Nes tai – ne vien muzikos žanras. Šiam giedojimo stiliui reikia ypatingo pajautimo. Be to, kasmet vis daugėja kolektyvų, kurie atlieka gospel muziką, todėl seminarai tampa vis aktualesni“, – pasakojo renginio koordinatorė Natalija Verbickienė.

Įspūdingiausias festivalio renginys – Didysis gospelo muzikos koncertas Vilniaus kongresų rūmuose (lapkričio 10 d., šeštadienį). Jame klausytojai išgirs jungtinį gospelo chorą su 600 dainininkų bei JAV, Švedijos ir Lietuvos gospelo muzikos žvaigždes.

Savo programą atliks muzikos profesionalas – gospelo dainininkas, kompozitorius ir dirigentas iš Jungtinių Amerikos Valstijų – Jay T. Hairston. Festivalio Didžiajame koncerte gospelo dvasią skleis ir charizmatiškieji svečiai iš Švedijos – Jonas Engström bei Monica Törnqvist.

Koncerte taip pat dalyvaus ir Lietuvos gospelo  muzikos atlikėjai: dirigentai ir dainininkai Kristina Žaldokaitė, Edita Tamoševičienė (kartu su choru „Maranata“), Marija Monika Žalnerauskaitė, Akvilė Kalinaitė, Jonas Sakalauskas, Simona Savickaitė ir kiti.

Festivalio gerbėjų taip pat laukia Atidarymo koncertas Vilniaus Bernardinų bažnyčioje (lapkričio 8 d., ketvirtadienį) su žinomais sostinės gospelo chorais.

Penktadienio vakarą (lapkričio 9 d.) organizatoriai kviečia į ypatingą festivalio svečių koncertą muzikos klube „Tamsta“, kuriame pasirodys gospel choras „Be Music“, vadovaujamas Marijos Žalnerauskaitės ir žiūrovų pamėgtos Vilniaus gospel festivalio žvaigždės – švedė Monica Törnqvist ir amerikietis Jay T. Hairston.

Sekmadienį (lapkričio 10 d.) kviečiame praleisti popietę kartu su šeima ir gospelo muzika „Gospel koncerte šeimai“, kuris vyks Vilniaus universiteto teatro salėje.

Vilniaus gospelo festivalį tradiciškai vainikuos gospelo mišios Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje.

Išsamią Vilniaus gospelo festivalio programą, o taip pat daugiau informacijos apie renginius ir atlikėjus galite rasti internetinėje svetainėje www.vilniusgospel.lt.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius