-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejų mininti Dreverna primins legendą apie milžiną

Drevernos miestelis Klaipėdos rajone mini 760-ąsias paminėjimo metines ir kviečia į renginius.
Dreverna
Dreverna / A. Kripaitės/15min.lt nuotr.

Vieną gražų vasaros rytą, kai visi Drevernos gyventojai, pasklidę po laukus ir pievas, vartė, grėbė ir vežė į namus šieną, vienuose namuose tebuvo likusi senutė. Ji skuto bulves, kurstė ugnį ir ruošė darbininkams pietus. Senutei po vidų betupinėjant, staiga kieme kažkas sutrinksėjo, subildėjo, kad net namo langai suvirpėję. Moteris pažvelgė pro langą ir sustingo iš baimės – kieme stovėjo Drevernos milžinas...

Kaip vystėsi įvykiai toliau, galėsite sužinoti atvykę į jubiliejinę Drevernos šventę liepos 13 dieną, šeštadienį.

„Leisime visiems pamiegoti, ir šventę pradėsime tik 15 valandą, kad vakare visi kartu galėtume palydėti saulę ir pasidžiaugti ugnies galia, vandens grožybe, žemės trauka, oro gaiva Drevernos milžino paunksmėje“, – skelbia Drevernos šventės organizatoriai.

Šventė vyks trijuose Drevernos erdvėse, kur į Jono Gižo etnografinę sodybą-muziejų atkaks Bangpūtys su „Padėkos karšiais“, o Romėnė Kačinskaitė, Dovilų kapelija ir „Lažupis“ pakvies šokiui-arodai „Siūlai, siūlai susivykit, siūlo galo nepalikit...“ 

Naujojoje prieplaukoje džiugins jaunųjų buriuotojų pasirodymai; šurmuliuos prekeiviai žuvimis. O pirkėjai ne tik pirks, bet galės pasiplaukioti laiveliais ar patikimu Lietuvos Jūrų Muziejaus kurėnu po Kuršių marias su atvirukuose nerandamais ar fotografų, dailininkų neužfiksuotais vaizdais, skambant pačių dreverniškių atliekamoms dainoms.

Nacionalinės filharmonijos solistės Juditos Leitaitės balsas susilies su marių bangų muša, kurią išardys nesenstanti pop muzika, svečiuosis Barbora Radvilaitė, o kad atvykusieji neužsisėdėtų prisiragavę, juos šokdins „Vožinis“.

Visi dreverniškiai dar pamena šurmuliuojančius senojo uosto laikus, kai žvejai, žuvis, žvejytės sukosi vienoje erdvėje ir gyveno panašų gyvenimą.

Ištuštėjęs uostas vėl atgims, tik šį kartą pagrindinė prekė bus ne žuvis, o – menas.

Uosto kieme dreverniškius ir svečius pasitiks Arūnas Lomonosovas su paukščiais-plakatais... Režisierė Dali Rust kvies į paukštinį kino teatrą, veiks animacijos kambarys su „Baubu“ ir Ilja Berezinsku priešakyje. Senamiesčio jaunimas, pasivadinęs Pajūrio vaikais šventei specialiai parodys filmą „Drevernos milžino legenda“.

Vidmantės Jasukaitytės kūrybą skaitys ne aktoriai, o patys svečiai, užvaišinti rašytojos firminiu gėrimu.

Lina Praudzinskaitė su savo instaliacija įsikurs buvusiame šaldytuve, o Donatos Porvaneckaitės kaligrafija – žuvies priėmimo ceche.

„Fotoburė“ išskleis fotografijos bures, o broliai Ivanas ir Denisas bandys prisijaukinti ugnį.

Šventės kulminacija – „Drevernos milžino“ auka.

Šventė inicijuojama Drevernos kultūros namų, Jono Gižo etnografinės sodybos-muziejaus pastangomis, amatininkų gildijos KRIKRAGAA geranoriškumu ir organizuota apsijungus Drevernos bendruomenei, pasiprašius Priekulės pastiprinimo ir didelio būrio Klaipėdos senamiestyje savo dienas leidžiančio jaunimo. Šia švente  ne tik švenčiama, bet ir sprendžiama jaunimo užimtumo problema vasaros metu, skatinamas kūrybingumas, atliekama švietėjiška-bendravimo programa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius