Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juodkrantėje bus įteikta 13-oji M.L.Rėzos premija

Šeštadienį minint Martyno Liudviko Rėzos 246-ąsias gimimo metines, Juodkrantėje bus įteikta kasmetinė jo vardu pavadinta kultūros ir meno premija už nuopelnus Neringos kraštui.
Liudviko Rėzos paminklas Juodkrantėje
Liudviko Rėzos paminklas Juodkrantėje / Neringos sav. nuotr.

Šįkart ji skirta architektei, dailininkei Jūratei Bučmytei ir dailininkui, dizaineriui Albertui Krajinskui.

Premija skirta už Kuršių nerijai ir Mažosios Lietuvos (Prūsų Lietuvos) kultūros tradicijai reikšmingą, aktyvią ir kūrybišką veiklą, išliekamąją vertę turinčius šiuolaikinio meno kūrinius, etninės kultūros ir paveldo puoselėjimą, kultūros ir meno iniciatyvas, populiarinančias Kuršių neriją ir prisidedančias prie kultūrinio turizmo plėtros, taip pat edukacinę veiklą, pranešė savivaldybė.

Kelis dešimtmečius Juodkrantėje gyvenantys A.Krajinskas ir J.Bučmytė 1988–1989 metais prisidėjo prie Neringos miesto viešųjų erdvių apipavidalinimo, sukūrė iki 1990 metų galiojusių įvažiavimo į Neringą leidimų dizainą, yra surengę 173 parodas, dauguma kurių susijusios su Kuršių nerija.

Jie taip pat iliustruoja knygas, veda viešas paskaitas, rengia seminarus, šiemet sukūrė scenografiją ir sceninius kostiumus vienam ryškiausių Neringos – Lietuvos kultūros sostinės renginių – operai-triptikui „Neringa“, prisidėjo prie Neringos – Lietuvos kultūros sostinės prekės ženklo kūrimo.

L.Rėzos premija siekia 2 tūkst. eurų.

Kuršių nerijoje, Karvaičių kaime, 1776 metų sausio 9 dieną gimęs L.Rėza laikomas vienu iškiliausių pasaulietinės lietuvių kultūros puoselėtojų bei lietuvių tautosakos mokslo pradininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius