Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Statkevičius Kaune neišvys šokančio savo bičiulio – baleto primarijaus Nikolajaus Ciskaridzės

Dizaineris Juozas Statkevičius yra artimas Maskvos didžiojo teatro baleto primarijaus Nikolajaus Ciskaridzės bičiulis, kurį jis visada aplanko viešėdamas Rusijos sostinėje ar Kanuose. Tačiau mados guru niekaip nepavyksta pamatyti baleto solisto pasirodymų, kai jis šoka Lietuvoje.
Baleto primarijus Nikolajus Ciskaridzė
Baleto primarijus Nikolajus Ciskaridzė / "Maskvos Didžiojo teatro" nuotr.

Kai prieš trejetą metų pasaulinio garso baleto primarijus su Maskvos didžiojo teatro spektakliu „Krosaras“ viešėjo Vilniuje, J.Statkevičiui teko išvykti į užsienį. Tiesa, tada dizaineris svečią iš Maskvos prieš pasirodymą pakvietė vakarienės. Tai buvo lyg atsiprašymas, kad jis negalės pamatyti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje šokančio N.Ciskaridzės.

Šįkart scenarijus ir vėl kartojasi – J.Statkevičiui nelemta išvysti savo gero bičiulio N.Ciskaridzės, balandžio 21 d. Lietuvoje viešėsiančio su kitomis Maskvos didžiojo teatro žvaigždėmis. Vienas garsiausių pasaulio baleto šokėjų į Lietuvą atvyksta su unikaliu projektu „Šimtmečio baletai“ – per vieną vakarą bus parodyti net trys spektakliai: „Fauno popietė“, „Poloviečių šokiai“ ir „Šecherezada“.

Tuo metu, kai baleto meistrai šoks Kauno „Žalgirio“ arenoje, dizainerio nebus Lietuvoje. J.Statkevičius tuo metu lankysis Maskvoje, kur dalyvaus spektaklio „Ana Karenina“ premjeroje.

Kai Nikolajus šoks Kaune, apsistosiu jo bute Maskvoje, – sakė Juozas Statkevičius.

„Kai Nikolajus šoks Kaune, apsistosiu jo bute Maskvoje“, – išduoda J.Statkevičius. Garsusis dizaineris ir pasaulinė baleto žvaigždė bendrauja ne tik tada, kai svečiuojasi vienas kito gimtinėje.

„Paplepame gerokai dažniau, nei vyksta jo gastrolės Lietuvoje ar kai viešiu Maskvoje, Kanuose. Telefonu kalbame kas antrą dieną. Tai tikrai plataus mastelio žmogus, nuostabus draugas. Artimesnis už gimines“, – apie bičiulystę su primarijumi pasakojo J.Statkevičius.

Beje, dizaineris išdavė, kad draugai turi gražią tradiciją Naujuosius metus sutikti bendrų pažįstamų būryje. „Aš jau antrus metus iš eilės važiuoju į Maskvą sutikti Naujųjų. Nes gruodžio 31-ąją yra Nikolajaus gimimo diena“, – pasakojo J.Statkevičius.

Tuo tarpu visi Lietuvos baleto mėgėjai išskirtiniu N.Ciskaridzės ir kitų Maskvos Didžiojo teatro artistų talentu galės žavėtis jau balandžio 21 dieną didžiojoje „Žalgirio“ arenoje.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Juozo Statkevičiaus 2011 m. ailtojo sezono kolekcija
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./N.Ciskaridzė ir J.Statkevičius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius