Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurga sugrįžo iš „Positivus“ festivalio Latvijoje

Savaitgalį Jurga koncertavo didžiausiame Baltijos šalyse muzikos ir meno festivalyje „Positivus“ Latvijoje. Lietuvos dainininkė pasirodė šeštadienį vakare vienoje iš dviejų didžiųjų festivalio scenų ir atliko beveik valandos trukmės programą. Jurgos ir grupės koncertą stebėjo per du tūkstančius žiūrovų, publikos pageidavimu dainininkė pakartojo savo dainą „5th Season“, kurią atlikdama pirmą kartą buvo paskyrusi britų skandalistui Pete‘ui Doherty.
Jurga „Positivus“ festivalyje.
Jurga „Positivus“ festivalyje. / M.P.3 archyvo nuotr.

Jurga su savo grupės muzikantais atliko tiek lietuviškas, tiek angliškas savo dainas, nuskambėjo ir keli kūriniai, kurie pateks į rudenį pasirodysiantį trečiąjį Jurgos albumą. Jos koncertas prie scenos subūrė ne tik Latvijos publiką, tačiau ir festivalyje viešėjusius muzikos gerbėjus iš Lietuvos, kurie muzikantus palaikė šūkiais ir plakatu su užrašu „Lietuva“. Festivalio organizatoriai taip pat liko labai patenkinti dainininkės pasirodymu ir padovanojo lietuviams butelį brendžio.

Jurgos teigimu, „Positivus“ festivalis pasižymėjo saugumu ir buvo tikrai pozityvus, jame vyravo teigiama atmosfera. „Buvo smagu sutikti daug gerai nusiteikusių žmonių ir jiems koncertuoti“, – sakė Jurga, pripažinusi, kad groti beveik nepažįstamai publikai nebuvo lengva.

M.P.3 archyvo nuotr./Peteris Doherty „Positivus“ festivalyje.
M.P.3 archyvo nuotr./Peteris Doherty „Positivus“ festivalyje.

Viešėdami „Positivus“ festivalyje per dvi jo dienas Jurga ir jos grupės nariai nepraleido progos pamatyti kitų atlikėjų pasirodymų ir aplankė Peteris Doherty, „The Tiger Lillies“, „Brainstorm“, Sinead O‘Connor, Moby ir kitų koncertus. Ruošdamiesi savo pasirodymui lietuvių muzikantai išvakarėse buvo sugrįžę nakvoti į viešbutį Rygoje.

Bene labiausiai Jurgai patiko temperamentingas Moby koncertinis pasirodymas. Spaudos centre lietuvių dainininkė susipažino su „Brainstorm“ vokalistu Renarsu Kaupersu, o užkulisiuose – su  „The Hobos“ nariais. Sutikti Sinead O‘Connor, kuri koncertavo toje pačioje scenoje kaip ir lietuvių grupė, Jurgai nepavyko, nes airių dainininkė prastai jautėsi, nors ir buvo kviečiama, tačiau nesugrįžo į sceną atlikti biso, o vietoj to iš karto įsėdo į autobusiuką ir išvyko ilsėtis.

Iš viso Latvijos-Estijos pasienyje esančiame Salacgryvos miestelyje trečią kartą surengtame „Positivus“ festivalyje šiemet liepos 17-18 dienomis apsilankė per 25 tūkstančius žiūrovų, aštuoniose scenose koncertavo per 50 atlikėjų.

Sėkmingus pasirodymus šiemet festivaliuose „Be2gether“ ir „Positivus“ surengusi Jurga laukia ir rugpjūčio 21 dienos, kai kartu su grupe pasirodys Trakų pilyje, kur taip pat koncertuos vokiečių grupė „De Phazz“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius