Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką naujo galima sukurti iš šiukšlių? (nuotraukos)

Penktadienio vakarą „Daiktų viešbutyje“ buvo ankšta – čia susirinkę smalsuoliai apžiūrinėjo, ką iš šiukšlių naujo ir originalaus sugalvojo sukurti Vilniaus dailės akademijos studentai. Jauniesiems menininkams padėjo svečias iš Vakarų Vašingtono universiteto – industrinio dizaino dėstytojas Arūnas Ošlapas ir Vilniaus Dailės Akademijos dėstytojai Juozas Brundza ir Šarūnas Šlektavičius.
Dailės akademijos studentai iš nebenaudojamų daiktų sukūrė naujai naudojamus.
Dailės akademijos studentai iš nebenaudojamų daiktų sukūrė naujai naudojamus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per mėnesį laiko vykusias kūrybines dirbtuves kūrėjai iš įvairių nereikalingų, nebenaudojamų, išmetimui skirtų daiktų sukūrė naujus, ne mažiau funkcionalius daiktus: žvakides iš panaudotų plastikinių buteliukų, auskarus iš perdegusių lempučių dalių ar kompaktinių diskų dėžučių plastiko, padėkliukus iš vyno kamščių, rašiklius iš popierinių lėktuvėlių, kabyklas iš medinių siūlų ričių ir t.t.

Taip pat iš kartą jau naudotos odos menininkai pasiuvo krūvą batų ir rankinių, įgijusių ne tik naują pavidalą, bet ir solidžią kainą. Daugelis atidarymo vakaro lankytojų susigundė „[ri:saikl] komandos“ darbais, tačiau juos sustabdė gana didelė naujai gimusių daiktų kaina (pavyzdžiui, auskarai 40 litų, batai – per 300 ltų ir pan.)

Kita vertus, idėjų ieškotojai ir kopijuotojai „Daiktų viešbutyje“ galėjo savo akimis pamatyti, kad laiki vaizduotė ir kūrybiškumas gali ne tik prisidėti prie ekologijos idėjų, bet ir uždirbti pinigų. Po atidarymo daiktus bus galima apžiūrėti ir įsigyti Šiuolaikinio meno centre nuo lapkričio 16 iki gruodžio 13 dienos.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dailės akademijos studentai ia nebenaudojamų daiktų sukūrė naujai naudojamus.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dailės akademijos studentai iš nebenaudojamų daiktų sukūrė naujai naudojamus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius