Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdinė mugė Anykščių menų inkubatoriuje – rinkdamas dovaną, šventę turi jausti pats

Gruodžio 16 d. Anykščių menų inkubatoriuje vyks menininkų ir amatininkų kalėdinė mugė. Organizatorių teigimu, ši mugė – puiki proga iš anksto pasirūpinti jaukiomis dovanomis artimiesiems, palaikyti vietinius menininkus ir tuo pačiu šventę patirti patiems dovanotojams, rašoma pranešime spaudai.
Mugė
Mugė / Organizatorių nuotr.

„Labai norėjome, kad dovanų rinkimas artimiesiems būtų ne varginanti pareiga, o smagus ir šventiškas procesas, kad ir dovanotojas jaustųsi gerai. Todėl lankant mugę kviesime nusiteikti šventiškai, neskubėti ir atidžiau panagrinėti ką gamina kūrėjai, susipažinti su autoriais ir jų veiklomis.

Šių metų mugės tema „Degustuok Kalėdas“ sufleruoja, kad mugėje šventinę nuotaiką patirti bus galima per visus pojūčius – skonius, kvapus, vaizdus, garsus bei smagias emocijas. Taip pat veiks improvizuota kavinė, kurioje kviesime pasimėgauti puodeliu arbatos ar kavos, paragauti rankų darbo skanumynų“ – sako mugės organizatoriai.

Mugė
Mugė

Kalėdinėje mugėje savo stendus turės apie šešiasdešimt kūrėjų, daugiausia – amatininkų, kurie demonstruos įvairiausius rankų darbo gaminius. Mugės lankytojai galės įsigyti unikalių kūrinių – jaukių interjero elementų, keramikos dirbinių, įvairių papuošalų ar mezginių, natūralaus vaško žvakių bei dar daugiau.

„Jau septintosios mūsų organizuojamos mugės tikslas – sukviesti Anykščių ir kitų miestų menininkus ir suteikti jiems erdvę, kurioje jie galėtų ne tik parduoti savo kūrinius, bet ir sulaukti dėmesio bei pripažinimo iš šalies gyventojų. Kūrybiška menų inkubatoriaus aplinka tam puikiai tinka“ – pasakojo Anykščių menų inkubatoriaus direktorė Daiva Perevičienė. Anot organizatorių, kalėdinė mugė – puiki galimybė iš anksto pagalvoti apie mylimus žmones ir ramiai pasitikti gražiausias metų šventes.

„Be to, tiesiai iš menininko rankų įsigytos dovanos bus asmeniškesnės. Natūralu, kad užmezgus individualų santykį su kūrėjais, įteikdami draugams ar šeimos nariams jų rankdarbius, galėsite papasakoti už jų slypinčią istoriją, o artimieji žinos, kad jų dovana buvo kurta su kruopštumu ir meile“, – teigia pašnekovė.

Mugė
Mugė

Kvies dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse

Kalėdinės mugės lankytojų lauks ne tik menininkų rankų darbo gaminiai. 12–14 val. vyks šventinio atvirlaiškio dirbtuvės su iliustratore Živile Kairyte. Dirbtuvių metu savo sukurtą išskirtinį atviruką galėsite išsiųsti brangiam žmogui čia pat veiksiančiame šventiniame pašte.

„Mūsų patirtis rodo, kad kai žmogus pats prisiliečia prie kūrybinio proceso, jis gerokai labiau ima vertinti ir kitų įdedamą darbą ir laiką. Todėl mugės svečius kviesime pačius tapti kūrėjais“, – sako Anykščių menų inkubatoriaus direktorė.

Mugė
Mugė

„Šiame skubančiame elektroninių sveikinimų pasaulyje, kviečiame sustoti ir skirti savo laiko brangiam žmogui, sudėlioti kompoziciją ir ranka užrašyti sveikinimą. Gauti į pašto dėžutę tokį sveikinimą Jūsų artimiesiems bus ypač smagu!“ – kviečia renginio organizatoriai.

Kalėdinė mugė vyks gruodžio 16 d. (šeštadienį) 10–16 val., Anykščių menų inkubatoriuje, esančiame J.Biliūno g. 53, Anykščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius