-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaniavos naujas albumas – ne sukultūrintiems snobams (nuotraukos)

Išskirtinai šiltą ir jaukų antradienio vakarą Mokytojų namų kiemelyje tvyrojo ypatinga atmosfera – čia su grupe naująjį albumą „Antikvariatas“ pristatė Keistuolių teatro aktorius Andrius Kaniava. Energingas, scenoje nenustygstantis ir humoro jausmu nesiskundžiantis artistas savo kūrybos gerbėjams dainavo senojo albumo dainas ir supažindino su naujomis, kurių vakaro siela nesiūlė klausyti „sukultūrintiems snobams“.
Andriaus Kaniavos koncertas
Andriaus Kaniavos albumo pristatymo koncertas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kai išleidome savo pirmąjį albumą „Atšilusi musė“, buvome tikri, kad po metų įrašysime kitą. Deja, taip nenutiko. Tada pradėjome ieškoti priežasčių ir supratome, kad trūksta dviejų svarbiausių dalių, kuriomis remiantis šiais laikais leidžiami albumai – įkvėpimo ir progos, – atsiprašinėdamas gerbėjų, kad antrojo albumo teko taip ilgai laukti, pasakojo A.Kaniava. – Įkvėpimas, kaip sakė Karlsonas, yra toks daiktelis viduje, kuris dainuoja „Le le le le le le“ – jo nebuvo, todėl mes pradėjome ieškoti progos. Nenorėjome kabintis už tokių banalių progų kaip Naujieji metai, Kalėdos, Velykos, norėjome ko nors originalaus – kaip, pavyzdžiui, Aido Giniočio 42 Sukultūrintiems snobams siūlau neklausyti šio albumo, kad nenukentėtų jų šios dienos estetinė pasaulėžiūra...metų jubiliejus... Ir va neseniai atėjo įkvėpimas, metėme visus praktiškus darbus į šoną ir sukūrėme šį albumą, kas šiais laikais atrodo nepraktiška ir galbūt nenaudinga...“

Tačiau muzika besimėgaujantys žiūrovai neleido nė akimirką suabejoti pozityvia ir šiam laikui ypač svarbia naujojo albumo įtaka. Gausūs plojimai, palaikymo šūksniai, atpažinus mėgstamą kūrinį, ir faktas, kad bilietų į albumo pristatymo koncertą nebebuvo jau prieš keletą savaičių, reiškė tik viena – A.Kaniavos muzikos publika labai laukė.

„Šio albumo dainos – kaip seni daiktai antikvariate: jų nesieja nei laikas, nei istorija, nei pagaminimo vieta, nei stilius, nei konceptas. Sukultūrintiems snobams siūlau neklausyti šio albumo, kad nenukentėtų jų šios dienos estetinė pasaulėžiūra“, – ironiškai naujojo albumo dainas pristatė aktorius, o susirinkusieji į tai atsakė garsiu juoku ir plojimais.

Aktorius priminė pilnam Mokytojų kiemeliui, kad svarbiausia bardų misija – dainuoti protesto dainas. Savo artistiškai atliktą dainą jis skyrė „dvasios našlaičiams“, kurie „neturi talento ir gabumų, bet iš visų jėgų stengiasi patekti į eterį“.

Už beveik dviejų valandų koncertą, per kurį muzikantai išliejo ne vieną prakaito lašą (tiesa, pirmavo solistas), gerbėjai dėkojo atsistoję ir išprovokavo A.Kaniavą grįžti į sceną ir atlikti dar vieną dainą. Atsisveikindamas bardas dėkojo už tai, kad visi atėjo, ir už rūpestį jo muzikai – „nes be rūpesčio niekas negimsta ir nesusikuria“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius