-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karklės“ festivalio organizatoriai: galingą muzikinę programą žada papildyti saulėti pajūrio orai

Vienas didžiausių Lietuvos vasaros festivalių bures kelia jau šiandien ir šurmuliuoti žada visą savaitgalį. Pajūryje įsikūrusi muzikos fiesta šįmet žada išskirtinę muzikinę programą, kurią, tikimąsi, jog papildys geri, savaitgalį prognozuojami, orai. Apie festivalio turinį bei taisykles 15min.lt kalbasi su vienu iš festivalio organizatorių Mantu Kanišausku.
Festivalis „Karklė 2015“
Festivalis „Karklė 2015“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

– Klasikinis klausimas, dominantis visus festivalio lankytojus: ką naujo žadate pateikti šių metų festivalyje?

– Kaip ir visi festivaliai, kasmet stengiamės pristatyti ir pateikti kažką naujo. Šių metų festivalio erdvės bus išplatėjusios logistiniais aspektais, t. y. turėsime didesnius kempingus, stovėjimo aikšteles.

Didžiausia naujovė ta, jog eismas bus vienpusis. Pagrindiniai srautai mašinų važiuos nuo Palangos plento ir bus nukreipiami į konkrečius parkingus, kur žmonės žymiai patogiau pasistatys automobilius ir nuo ten pėstute eis aktyvios festivalio zonos link.

– Koks bus šių metų muzikinis turinys? Kokias pramogas žadate organizuoti festivalio metu?

– Muzikinis turinys šiais metais yra pats stipriausias per visą „Karklės“ istoriją. Didžiulės grupės suvažiuos pas mus į festivalį. Tikrai labai džiaugiamės, kad pavyko prisikviesti dabar elito grupę „Rudimental“.

Taip pat „EXAMPLE“ (red. Elliot John Gleave), esantis britų Top muzikos viršūnėje, pastoviai „kepa“ naujus hitus. Labai džiaugiamės, be abejo, „Gus Gus“, kurie atvažiuoja jau ne pirmą kartą į Lietuvą, bet pirmąjį į „Karlę“.

Muzikinis turinys šiais metais yra pats stipriausias per visą „Karklės“ istoriją

Vokietis Marlon Roudette atvyksta su nauju hitu, kuris smarkiai pakėlė jo kortelę, ir dabar jis yra geidžiamas užsienio rinkoje. Na ir žinoma „Tiga“ – didžėjus, kuris turėjo daug įdomių techninių ir buitinių reikalavimų. Mes neradome jam Lietuvoje viešbučio, tai jis gyvens kaimyninėje Latvijoje.

Tiesa, pirmą kartą Lietuvos festivalių istorijoje ar netgi klubinėje Lietuvos kultūroje turėsime angarą („Electronic Club“), kuriame vienu metu galės šokti 5 tūkst. žmonių.

O kalbant apie pramogas, noriu pasidžiaugti, jog mūsų festivalis, kaip ir kiekvienais metais, pritraukia daug pramogų atstovų. Tai, pirmiausia, vandens pramogos – baidarės, irklentės, vandens dviračia; turėsime „ZIP line“, t.y. bus nutiestas lynas per visą stadioną, kuriuo žmonės galės pračiuožti virš pagrindinės scenos.

Taip pat turėsim putų šou, daugybę turgelių, kuriuose įsikurs rankdarbininkai, drabužių kūrėjai, suvenyrų autoriai. Tai tikrai, be muzikinio paveikslo bus daugybė pramogų.

Na ir žinoma, mūsų geografinis privalumas – jūra, paplūdimys ir nuostabus prognozuojamas saulėtas oras greičiausiai duos su kaupu už praėjusius metus, už tą „netyčiuką“ (juokiasiai), kurį mes patyrėme. Oras, iš tikrųjų, turėtų pakelti viską neišpasakytai į didžiausias aukštumas.

– Kiek į pernai metų „Karklę“ atvyko žmonių? Gal turite preliminarią viziją, kiek šiais metais bus lankytojų?

– Praeitais metais mes viršijome visus festivalio rekordus Lietuvoje. Tai buvo arti 16 – 17 tūkst. žmonių, o šiais metais mes planuojame, jog atvyks apie 12 tūkst. žmonių. Šiek tiek yra mažiau, nes norime, kad būtų šiek tiek laisviau, erdviau ir patogiau dalyviams.

šiais metais mes planuojame, jog atvyks apie 12 tūkst. žmonių

Bilieto kaina irgi pakilo, tad atsisijojo tie, kurie gal ir nežino, kas yra muzikos festivalis. Tačiau liko ištikim fainaii, kurie važiuoja metų metus pas mus. Kiti net suranda festivalyje savo antrąsias puses ir rašo mums gražius didžiausius laiškus dėkodami, kad per mūsų festivalį atrado savo šeimą ir pan.

Tai tikrai mes džiaugiamės turėdami lojalią publiką. Plūsta laiškai net iš užsienio, kad žmonės specialiai parskrenda atostogų dėl „Karklės“ festivalio, nes tai tapo tradicija, kurios nesinori laužyti.

– Gal turite kokių praktinių patarimų, rekomendacijų lankytojams, ką reikėtų žinoti prieš atvykstant? Ko neleisite įsivežti į festivalio teritoriją? Kaip vyks patikros?

– Žinoma, svarbiausia pasiimti gerą nuotaiką, pozityvą, turėti mintyse, jog jūsų laukia nuostabus 3-jų dienų laikas prie jūros su geriausia muzika, pramogomis, maistu ir atrakcijomis.

Šiais metais mes neleisime į festivali teritoriją įsivežti jokio alkoholio.

Be abejo, siūlau nesivežti „spintų“, prikrautų daiktų, pasiimti tik būtiniausias higienos priemones, paprasčiausius drabužius. Žiūrėkime į orų prognozę, pasiimkime maudymukus, bikinius, kremą nuo saulės, šlepetes, pliažinius dalykus, patogius krepšius, skrybėles, akinius.

Šiais metais mes neleisime į festivali teritoriją įsivežti jokio alkoholio. Tai darome pirmą kartą (anksčiau leisdavome įsileisti į kempingą). Kad visiems patogiau būtų, siūlome nesivežti draudžiamų daiktų (red. draudžiamų daiktų sąrašas pateiktas straipsnio apačioje). Būkime tolerantiški, džiaukimės gražiu renginiu, gražia vasara, ir siūlau visiems labai gerai praleisti laiką!

Į „Karklės“ festivalio teritoriją draudžiama įsinešti:

  • Ginklus;
  • Bet kokios rūšies gyvūnus;
  • Narkotikus ir su jais susijusius prietaisus;
  • Pirotechnikos ir kitas degias, bei sprogstamas medžiagas;
  • Alkoholinius gėrimus;
  • Nesuderintas su organizatoriais reklamines priemones.

Į Aktyvią zoną draudžiama įsinešti:

  • Visus gėrimus;
  • Visus maisto produktus (išskyrus atvejus kai reikalinga speciali mityba, pateikus tai įrodantį pažymėjimą);
  • Profesionalią audio ir video aparatūrą be organizatorių leidimo;
  • Skėčius (tam yra lietpalčiai).

Daugiau apie festivalio taisykles galite sužinoti čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius