-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas baldų parodoje džiugina lankytojus?

Šiandien prasidėjo keturias dienas truksianti viena didžiausių tarptautinių parodų Lietuvoje „Baldai 2015“, kurioje eksponuojamos naujausios baldų, interjero ir dizaino tendencijos. Šiemet paroda sulaukė daugiau kaip 130 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos.
Paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“
Paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lankytojai atvykę į parodą gali pabendrauti ne tik su baldų gamintojais, pardavėjais, baldų dizaino, interjero kūrėjais, architektais, projektuotojais, bet ir produktyviai praleisti laiką interaktyviose erdvėse.

Tarptautinės parodos „Baldai“ projekto vadovė Lijana Dirsienė sako, kad šiemet parodos ekspozicijas papildė nauji dalyviai, originalios teminės ekspozicijos, jaukios kavinaitės, interjero specialistų konsultacijos bei kelios parodos naujovės.

Lankytojai gali ne tik susipažinti su naujausiomis baldų tendencijomis, dalyvauti „Dizaino šnekų“ dirbtuvėse, bendrauti su baldų kūrėjais ir gamintojais

„Lankytojai gali ne tik susipažinti su naujausiomis baldų tendencijomis, dalyvauti „Dizaino šnekų“ dirbtuvėse, bendrauti su baldų kūrėjais ir gamintojais, bet ir pirmą kartą pamatyti kaip yra audžiami kilimai, gaminami korpusiniai baldai.

Norintys pailsėti ir atsipalaiduoti – gali tą padaryti klausydami akustinio „Tamsta“ muzikinio klubo projekto“, - apie naujoves pasakoja L. Dirsienė. Pašnekovė teigia, kad šiemet į baldų parodą drąsiai gali ateiti visa šeima, nes čia mažųjų lankytojų laukia naujos interaktyvios kūrybinės erdvės.

Baldų gamybos fabrikėlis siūlo vaikams patiems pasigaminti ir nuspalvinti medinius žaislus, tapyti ant vandens, o „Velykinė pieva“ kviečia marginti ir ridenti margučius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“

Lankytojai ieško idėjų savo būstui

Parodos lankytojai Eglė ir Martynas atėjo pasižiūrėti naujų baldų kolekcijų ir daugiau sužinoti apie namų interjerą. „Nusprendėme šiemet atsinaujinti savo namus, nes jau daug metų nieko juose nekeitėme.

Norime naujos lovos, virtuvės komplekto, mąstome jau ir apie vaikelio būsimą kambarį, bet nežinome, kokias spalvas rinktis, kokios medžiagas geriausios, praktiškiausios ir pan.

Pasidomėjome ir sužinojome, kad parodoje kaip tik dalyvauja daug interjero ir dizaino specialistų iš įvairių šalių, kurių pagalba ir patarimai mums dabar labai praverstų“, - šypsosi Eglė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“

Sutuoktinių pora tvirtina, kad liko sužavėti parodoje atrastomis dirbtuvėmis, gyvais užsiėmimais: „Buvome nusiteikę, kad iš parodos grįšime labai pavargę, bet čia gavome tiek daug gerų emocijų, kad nebežinome kur jas padėti“, - juokiasi Eglė ir Martynas.

Kitas kalbintas parodos lankytojas Vaidotas, tikina, kad šiuo metu nori kuo praktiškiau įsirengti savo būsimus namus. Į parodą vaikinas atvyko pasisemti idėjų ir sužinoti, kas dabar baldų pasaulyje madinga, patrauklu ir ekonomiška.

„Per beveik dvi valandas jau spėjau pamatyti, kad šiemet madingos ryškios spalvos. Visos ekspozicijos labai gyvos, baldai įdomių formų, vyrauja medis.

Apsilankęs keliuose stenduose pasikonsultavau sau rūpimais klausimais: kaip patogiai apstatyti nedidelį butą, kad jame būtų visi man reikiami baldai. Daug sužinojau naudingos informacijos, gavau labai teisingų patarimų“, - parodos privalumus vardija Vaidotas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“

Verslas vertina kokybę

Verslininkas Šarūnas teigia, kad svarbiausias aspektas jam, perkant naujus baldus – kokybiška prekė ir prieinama kaina.

„Man, tiesą pasakius, visai nesvarbu, ar baldas sukurtas žinomo dizainerio, ar ne. Man svarbu, kad jis būtų kokybiškas, praktiškas, ilgalaikis ir įperkamas. Nevertinu daiktų pagal vardą, nes vardą užsitarnauja geras produktas“, - yra įsitikinęs statybų verslą turintis Šarūnas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Baldai. Interjeras. Dizainas“

Kaip tikina pašnekovas, į parodą jis atvyko pasidairyti į naujus produktus ir tikisi, kad atradęs kokybiškų, jam patinkančių prekių galės įsigyti už mažesnę kainą.

Jam antrina ir savo internetinį prekybos tinklą turintis verslininkas Linas iš Klaipėdos, kuris darbo reikalais kaip tik šiuo metu svečiuojasi sostinėje. „Kokybė ir prieinama kaina yra svarbiausias aspektas bet kokiame versle.

Atvykau į parodą su vienu dideliu tikslu. Ieškau bendradarbiavimo galimybių su baldų kūrėjais ir gamintojais, o čia puiki erdvė surasti, ko man reikia“, - šypsosi verslininkas Linas.

Mažamečius džiugina meistrelio pažymėjimas

Iš Utenos specialiai į parodą atvykusi lankytoja Rita džiaugiasi, kad pagaliau ji galėjo atsivežti ir savo šešerių metų dukrą. „Labai nudžiugau sužinojusi, kad šiemet yra rengiamos specialios dirbtuvės vaikams.

Tai labai puiki idėja, kuri išsprendžia tėveliams nemažai problemų, kai neturi kur palikti savo vaiko. Šiandien ryte vykdama į parodą pirmą kartą nesukau sau galvos, ką veiks mano dukra ir ar jai ten nebus nuobodu“, - džiaugiasi mama Rita. Uteniškė sako, kad jos dukra jau spėjo pasigaminti medinį drugelį ir už tai gavo meistrelio pažymėjimą.

„Tiesa, žaislą nusprendėme padovanoti tiems, kuriems jo labiau reikia - Kauno kolegijos globojamiems vaikų namams“, - teigia pašnekovė Rita.

O štai Emilija - interjero dizaino studijų programos antro kurso studentė mano, kad jai neapsilankyti parodoje būtų didelė nuodėmė. Kadangi Emilija laisvu laiku prižiūri savo ketverių metų brolį Adomą, į parodą šiandien atvyko su juo.

„Tik neseniai įžengėme į parodą ir iškart ieškau vaikų dirbtuvėlių, nes mama minėjo, kad parodoje šiemet tokios bus. Labai noriu aplankyti ir pasižiūrėti, ką mano mažasis broliukas susikonstruos. Gal į namus parvažiuos nauju mediniu automobiliu“, - pozityviai nusiteikusi sako parodos lankytoja Emilija.

Paroda „Baldai 2015“ vyks visą savaitgalį, iki kovo 29 dienos, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius