Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas vyksta Vilniuje: paskutiniai vasaros blyksniai

Jau tuoj tuoj rugsėjo 1-oji, Vilnius ir vėl bus pilnas naujai iškeptų studentų, rytais ir vėl iš kantrybės ves transporto spūstys, bet... Mums liko paskutinis vasaros savaitgalis.
Žirgų konkūras
Žirgas ir raitelis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nepamirškite paskutinį rugpjūčio savaitgalį skirti valandėlės šeimai. Šeštadienį 13 val. Sereikiškių parke vyks šeimos mugę, kurioje ir vaikai, ir tėvai ras ką nuveikti. Organizatoriai žada žaidimų ir atrakcijų bei smagų koncertą.

Meilės palytėtiems

Šįvakar „Aula Blues Club“, Pilies g.11 kieme, rinksis spėjusieji pamilti Norah Jones dainas ir tie, kuriems tai dar tik gresia. Gyvą muziką propaguojantys grupės „Saulės kliošas“ nariai susirinkusiems pristatys savo sėkmės visoje Lietuvoje sulaukusį „Norah Jones Project“. Šis projektas itin romantiškai nuteiks įsimylėjėlius, tad, jei turite draugą ar draugę, praleiskite jaukų vakarą kartu.

Kada – 20 val. Kiek – 20 Lt.

Viso, vasara!

Mokytojų namų kiemelį šįvakar užplūs nematytas margumynas – renginys „Bye Bye Summer Party“. Šio koncerto „vinis“ tamsiaodė Berneen Candice Naidoo, kuri ketina demonstruoti savo R‘n‘B stiliaus programą. Jai padės būgnų virtuozas „King of the Drums“ kartu su Šarūno Kirdeikio grupės „Apetitai“ šokėjais. Galbūt svarstantiems „tai ji pagaliau išvyks ar neišvyks?“ Berneen šįsyk atsakys. 

Kada – 20 val. Kiek – nuo 18 Lt. 

Kelionė į teatrą

Šeštadienį visi vaikai, tėvai ir vaikų draugai atsikėlę gali sau padovanoti tikrą pasaką, kurią ras „Raganiukės teatre“, įsikūrusiame S. Stanevičiaus g. 24. Čia ūgtelėjusius ir dar visai mažus pasitiks spektaklis „Drąsioji Pupulė“, apie visko bijančią mergaitę.

Kada – 12 val. Kiek – 12 Lt.

Klasikinę pasaką „Gražuolė ir Pabaisa“ rasite N.V.Repnino koplyčioje, kuri įsikūrusi prie Vingio parko įėjimo iš Čiurlionio gatvės pusės, prie senųjų kareivių kapinių. Romantiškas spektaklis įtrauks mažą ir didelį. Girdėjome, kad netrūks ne tik raganų ir stebuklų, bet ir specialiųjų efektų.

Kada – 17 val. Kiek – 12 Lt.

Eilės dainomis

Šiandien ir savaitgalį dainuojamosios poezijos mylėtojai turės ką nuveikti. Aplankyti Anykščius nuo šiandien kviečia antrus metus rengiamas Nacionalinis dainuojamosios poezijos festivalis „Purpurinis vakaras“. Anykščių Dainuvos slėnyje rugpjūčio 28-29 d. susirinks žymiausi šalies dainuojamosios poezijos atlikėjai ir jaunieji bardai. Pirmą festivalio dieną scena bus atiduota jaunimui, o kartu pasirodys grupės „Liūdni slibinai“ „Stipriai kitaip“ ir kiti. Organizatoriai festivalį dedikuoja Vytauto Kernagio atminimui. 

Šeštadienį pasirodys žymiausi Lietuvos bardai: Aidas Giniotis, Andrius Kulikauskas, Saulius Bareikis, Olegas Ditkovskis, daugybė kitų ir, žinoma, festivalio meno vadovas Gediminas Storpirštis. Daugiau informacijos čia.

Nutarusieji likti Vilniuje ir ištroškę dainuojamosios poezijos ja galės atsigaivinti „Aula Blues Club“ kieme, kur pasirodys jaunos bardės.

Kada – 20 val. Kiek – 10 Lt.

Žirgų sportas

Tokį renginį praleisti būtų mažiausiai dešimtį kartų gėda. Bendorių žirgyne šeštadienį ir sekmadienį bus galima grožėtis žavingu ir aristokratišku žirgų sportu. Čia vyks atviras Lietuvos važiavimo kinkiniais čempionatas bei atviras Lietuvos konkūrų komandinis čempionatas, tad azarto ir verdančių aistrų netrūks. Juk ne veltui sakoma, kad šuoliuojantis žirgas, kaip ir šokanti moteris ar liepsnojanti ugnis, vienas labiausiai užburiančių vaizdų žemėje.

Kada: šeštadienį nuo 9 val. ryto iki vakaro, sekmadienį  nuo 10 val. Kiek – nemokamai.

Ramiai savaitgalio pabaigai sekmadienį užeikite įsigyti smulkmeną Mokytojų namų kiemelyje esančiame Blusų turguje, o vakare pasiklausykite „Woo“ terasoje vykstančio „No DJs Sunday Feelings“ koncerto  su Viktoru Diawara. Jis niekad nenuvilia.

P.S. nepamirškite, kad šį savaitgalį nuostabaus grožio Zaraso ežero saloje vyksta kasmetinis festivalis „Mėnuo Juodaragis“, o Vilniaus Teatro arenoje šurmuliuos Japonijos kultūros festivalis „Now Japan“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius