Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kaunas Photo“ kviečia į „Pliažo sezono“ uždarymą su Kauno šokio teatru „Aura“

Rugsėjo 3 d., sekmadienį, „Kaunas Photo“ festivalis kviečia į parodos „Pliažo sezonas“ uždarymo renginį. Nuo 15.30 val., Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus, M.Žilinsko dailės galerijoje vyks nemokamas turas po parodą su kuratoriumi, o nuo 16 val. Kauno šokio teatras „Aura“ kvies į performansą „Pliažo sezono uždarymas“.
Festivalis „Kaunas photo“
Festivalis „Kaunas photo“ / Organizatorių nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr./Kauno šokio teatro „Aura“ vadovė Birutė Letukaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Kauno šokio teatro „Aura“ vadovė Birutė Letukaitė

„Kokia mintis šauna išgirdus žodį „pliažas“? Saulė ir jūra! Nuotraukų autoriai atidarė šio įprasto vaizdinio langą, sukeldami begalę minčių, asociacijų, skirtingų istorijų žmonių, atsidūrusių menininko žvilgsnyje“, – mintimis apie parodą „Pliažo sezonas“ dalijosi Kauno šokio teatro „Aura“ vadovė Birutė Letukaitė.

Parodos turo dalyje dalyvaus ir vienas iš parodos autorių – Krzysztof Racoń. „Pliažo sezone“ autorius pristato seną kalkakmenio kasyklą Krokuvos centre, kuri buvo uždaryta ir užpildyta vandeniu devyniasdešimtaisiais. Nuo tada tai tapo ypatinga traukos vieta Krokuvos jaunimui, ieškančiam ramios vietelės atsigaivinti ir atsipūsti nuo vasaros karščių mieste. Tačiau čia įvykus keletui nelaimių dėl neatsargaus šokinėjimo į vandenį bei savižudybių, miesto savivaldybė teritoriją uždarė ir plaukioti griežtai uždraudė.

Net išdygusi tvora nesustabdė išsimaudyti norinčių miestiečių. Per pastaruosius keletą metų buvo pateikta daugybė Zakžoveko zonos plėtojimo idėjų. Privačiam investuotojui pasiūlius prie ežero pastatyti naują gyvenamųjų namų kompleksą kilo protestai. 2015 metais savivaldybė nusipirko žemės sklypą ir pradėjo planuoti oficialų paplūdimį. Apie darbo koncepciją papasakos Kaune besisvečiuosiantis autorius.

Organizatorių nuotr./Festivalis „Kaunas photo“
Organizatorių nuotr./Festivalis „Kaunas photo“

XIV-ojo „Kaunas Photo“ festivalio įžanginė paroda „Pliažo sezonas“ buvo atidaryta birželio 1 d., taip skelbiant ne tik vasaros sezono, bet ir festivalio pradžią. Kolektyvinėje parodoje eksponuoti net vienuolikos autorių darbai, kurie atspindėjo ne tik pakylėtas vasaros atostogų nuotaikas, bet ir socialines, ekonomines, politines problemas, dažnai nesusimąstant apie gilų jų įsišaknijimą.

Daugialypės emocijos persipynė šių autorių darbuose: Massimo Vitali (Italija) paplūdimių žmogiškieji peizažai, Kirill Golovchenko (Ukraina-Vokietija) „Atostogos“, Tado Černiausko (Lietuva) „Komforto zona“, Turi Calafato (Italija) „Diena paplūdimyje. Sicilijos vasara“, Celine Diais (Prancūzija) „Vaizdas į jūrą“, Marton Kallai (Vengrija) „Solotvinas – sūrus sapnas“, Krzysztof Racoń (Lenkija) „Zakžovekas“, Bertos Tilmantaitės (Lietuva) „Indijos bangomis“, Emily Wabitsch (Vokietija-Bangladešas) „Iš „Koks“ paplūdimio, su meile“, Jashim Salam (Bangladešas) „Gyvenimas iš laivų kapinyno“, François Marmion (Prancūzija-Jungtinė Karalystė) „Sumautos atostogos“.

XIV-ojo fotomeno festivalio „Kaunas Photo“ pagrindiniai renginiai Kaune vyks rugsėjo pirmosiomis savaitės dienomis ir tęsis iki spalio pabaigos.

„Kaunas Photo“ – ilgiausiai be pertraukų rengiamas kasmetis tarptautinis fotomeno festivalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Nuo 2004 m. festivalį organizuoja viešoji įstaiga „Šviesos raštas“. Festivalis laikomas vienu svarbiausių tęstinių meno renginių Lietuvoje. Festivalis yra pasaulinės „Festivals of Light“ organizacijos narys.

„Kaunas Photo“ didieji rėmėjai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Kauno miesto savivaldybė.

Lenkijos fotografiją „Kaunas Photo“ festivalyje pristato Lenkijos institutas Vilniuje ir Adomo Mickevičiaus institutas Varšuvoje.

Festivalio globėjas Prezidentas Valdas Adamkus.

„Kaunas Photo“ informacinis centras – Kauno fotografijos galerija (Vilniaus g. 2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius