-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaune atidaryta Algio Griškevičiaus fotografijos paroda „Iliuzijos“

Kaune, Paveikslų galerijoje (K.Donelaičio g. 16) atidaryta jau šešiasdešimt penktoji Algio Griškevičiaus tapybos, fotografijos bei objektų paroda „Iliuzijos“. Iki birželio 18 d. ekspozicijoje bus galima pamatyti darbus, kurtus dar 2002 metais, taip pat vos prieš kelias savaites nuo molberto nuimtas drobes.
Kaune atidaryta Algio Griškevičiaus fotografijos paroda „Iliuzijos“
Kaune atidaryta Algio Griškevičiaus fotografijos paroda „Iliuzijos“ / Algio Griškevičiaus nuotr.

Neveltui sakoma, kad A.Griškevičius – dvilypis kūrėjas gerąja prasme. Kai jis nusiteikęs lyriškai – tapo. Jei dominuoja ironiška požiūris į pasaulį – fotografuoja.

Tai iki šiol didžiausias ir išsamiausias menininko pristatymas Kaune. A.Griškevičiaus kūrybai būdingas kritinis dabarties vertinimas, visuomenės būsenų ir nuostatų aktualizacija, nevengiant ironijos ir tragikomiško pasaulio suvokimo.

Parodos pavadinime „Iliuzijos“ užkoduoti vieni kertinių autoriaus kūrybos principų – tai paveikslai, fotografijos ir objektai, kupini neišsipildžiusių svajonių, vilties ir kiekvienam savos jutimų paklaidos, sukeliančios iškreiptą tikrovės suvokimą. Kurdamas A.Griškevičius meistriškai manipuliuoja realybe, nes, pavyzdžiui, tapybos darbuose nėra neegzistuojančių objektų, vyrauja visai šalia, didmiesčių ir apleistų kraštovaizdžių aplinkoje užfiksuoti motyvai, tačiau spalva ir šviesos žaismu sukuriama atmosfera – visiškai neadekvati tai tikrovei.

Tai tarsi vienas ant kito uždėti du pasauliai, iš kurių vienas – konkretus ir atpažįstamas, o kitas – lyg iš paralelinės tikrovės ar sapnų bei fantazijų pasaulio. Susiliedami į vieną vaizdinį, šie du pasauliai ir sukuria tą magišką atmosferą arba, kitaip tariant, jutimų paklaidą, sukurtą meninėmis priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius