Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune naują kūrybą pristatys keturios jaunosios kartos juodojo metalo grupės

Penktadienį Kaune, klube Largo, įvyks koncertas „Nostalghia“, kuriame pasirodys keturios jaunos, perspektyvios, savo įrašus pristatysiančios sunkiosios muzikos grupės.
Grupė Extravaganza
Grupė Extravaganza / L.Stasiulionytės nuotr.

Vieni iš pasirodysiančių – kauniečių kvartetas „Extravaganza“, šių metų pradžioje pristatęs savo pirmąjį albumą.

Grupė savo kūrybą apibūdina kaip depresyvų, eksperimentinį juodąjį metalą. Jaunuolių muziką spėjo įvertinti ne tik vietos melomanai – paskelbta, jog kauniečiai neseniai pasirašė leidybinę sutartį su JAV įrašų kompanija „Razed Soul Productions“ ir išleido savo albumą „Priepuoliai“ užjūryje.

Pasirodymą taip pat surengs neseniai debiutavusi vilniečių grupė Erdve. Pogrindyje gerai žinomų muzikantų ketveriukė prieš mažiau nei mėnesį taip pat išleido savo pirmąjį albumą „Vaitojimas“. Išskirtiniu brutalumu ir grubia sociopolitine kritika pasižymintį kūrinį prieš mažiau nei mėnesį pristatė renginio organizatoriai „Ghia“. Itin riboto tiražo albumas pasirodė netipiniu magnetinės kasetės formatu.

Pasirodysiantį albumą pristatys Vilniaus grupė „Sisyphean“.

Tradicinį juodąjį metalą grojantis kolektyvas teigia, kad intensyviai ruošiasi sugrįžimui į sceną ir dar šiemet ketina išleisti antrąjį pilną albumą „Perspekteva“.

Atmosferišką muziką kuriantys muzikantai debiutinį albumą žada turėti rankose dar šiemet. Jie prasitarė, kad jau suderino detales su žymia Europos juodojo metalo leidybine kompanija. Albumas bus išleistas ne tik vinilinės plokštelės formatu: kūrinį „Illusions of Eternity“ bus galima įsigyti ir kompaktinės plokštelės, magnetinės kasetės formatuose.

Renginį užbaigs itin retai pasirodymus rengiantys kauniečiai – „Amžius“. Beveik dešimt metų gyvuojanti grupė per savo karjerą surengė vos keletą pasirodymų, kurių paskutinis įvyko prieš kelerius metus. Tradicinį juodąjį metalą grojantis kolektyvas teigia, kad intensyviai ruošiasi sugrįžimui į sceną ir dar šiemet ketina išleisti antrąjį pilną albumą „Perspekteva“.

Koncertas įvyks gegužės 12 d., jaukioje koncertų erdvėje – klube Largo. Išskirtinai juodajam metalui skirtą renginį organizuoja nepriklausoma eksperimentinės muzikos organizacija Ghia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius