Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune prasideda „Fluxus festivalis“, vėl bus kopiama į Parodos kalną

Šeštadienį Kaune prasideda bendruomeninis „Fluxus festivalis“. Šių metų renginys kvies dalyvauti diskusijose, o po jų festivalio dalyviai patys kurs ir dekoruos savo kostiumus bei netikėčiausias transporto priemones ir fluxiškai kops į Parodos kalną, pranešė organizatoriai.
Kauno oro uostas tapo „Fluxus“ oro uostu
Kauno oro uostas tapo „Fluxus“ oro uostu / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 2 Kaunas Kultūra

„Galima lipti atbulomis ar ant rankų, nešant dėdę ar auksinę žuvelę, su riedučiais ar su banglente, o gal tiesiog dėvint Kalėdų senelio kostiumą“, – sakė „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos „Fluxus Labas!“ koordinatorė Simona Savickaitė.

Rengėjų teigimu, ketvirti metai rengiamas festivalis šiemet taip pat atspindės treilerį (anonsą) į 2022-uosius metus, kai Kaunas bus Europos kultūros sostinė.

„Fluxus“ – XX amžiaus septintajame dešimtmetyje susikūręs tarptautinis menininkų judėjimas, kvestionavęs tradicines vertybes, siekęs panaikinti ribą tarp meno ir gyvenimo, kūrybą grindęs atsitiktinumu, ironija, žaidimu, eksperimentavęs ir ieškojęs galimybių sujungti įvairias menines technikas bei disciplinas.

„Fluxus“ grupę 1962 metais įkūrė lietuvių kilmės dailininkas Jurgis Mačiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius