Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune prasidedantis festivalis „Centras11“ pristato gausią audiovizualaus meno programą

Penkis metus nuo 2002 m. sėkmingai egzistavęs ir tiek pat metų ilsėjęsis tarptautinis multimedija meno ir muzikos festivalis „Centras“ vėl kviečia susipažinti su įvairiomis multimedijos meno išraiškomis ir formomis. Įvairiose Kauno centro erdvėse spalio 6-9 dienomis be žinomų audiovizualinių grupių ir atlikėjų pasirodymų žiūrovus kvies ir kokybiška kultūrinė programa.
Akimirka iš praeito festivalio
Akimirka iš praeito festivalio / Nuot. iš festivalio archyvo

Ketvirtadienį, nuo 16val., Kauno Technologijos universiteto Humanitarinių mokslų fakultete (Gedimino g. 43, Kaunas) bus skaitomos paskaitos, diskutuojama apie naujausių technologijų įtaką asmeniniam gyvenimui ir netolimas jų vizijas. Pirmą kartą savo patirtimi ir žiniomis šiame festivalyje dalinsis Raimundas Eimontas, Titas Petrikis, Jurijus Dobriakovas ir Remigijus Venckus.
Įtraukiančios kūrybinės dirbtuvės

Antroji ir trečioji festivalio dienos skiriamos atviroms kūrybinėms dirbtuvėms, kurias ves festivalio „Centras“ senbuvis PB8 (Andrius Rugys) bei naujokai Rosa Menkman iš Olandijos ir vienos geriausių Lietuvos reklamos agentūrų vykdantysis direktorius Viktoras Bachmetjevas.

Šeštadienį, spalio 8 d., VDU Medija menų centre „Centre11″ pasirodys lietuvių simpatijas jau spėjusi pelnyti Olandijos kūrėja Rosa Menkman. Šios progresyvios video menininkės-tyrinėtojos įkvėpimo šaltinis – skaitmeninės klaidos, atsitiktinumai bei jų estetinė vertė.

Visos paskaitos ir kūrybinės dirbtuvės yra nemokamos, tačiau pastarosios menininkės dirbtuvėse dalyvaujančių klausytojų skaičius ribotas, todėl būtina išankstinė registracija.

Rudeninio festivalio tradiciją užbaigti (nuo 2012 metų festivalis vyks pavasarį) spalio 8 dieną „Art House Kanklėse” (buvęs kino teatras Kanklės, Laisvės al. 36) organizatoriai kviečia su kaip niekad turtinga programa, kurios muzikinę dalį dviejose scenose šiemet išpildys daugiau nei 10 kolektyvų ir meno projektų, tarp kurių – svečiai Kanados ir Didžiosios Britanijos.

Festivalyje pasirodysiantis Fusedmarc – išbaigtumo, vientisumo ir nepriekaištingumo pavyzdys. Pirmą kartą festivalyje „Centras4“ iškilusi grupė iškart pakėlė Lietuviškos muzikos kartelę iki Europinio lygio.

Svečias iš Kanados Holzkopf – vienas keisčiausių ir netikėčiausių atlikėjų šių metų festivalio „Centras11“ programoje. Kanadoje ir Europoje dalinęsis scena su Princesse Rotative, Cex, Andrew Duke, Maladroit, Botborg, the Shearing Pinx, Sam Shalabi, Knurl, Emil Beaulieau ir daugeliu kitų atlikėjų tiek skvotuose, tiek ir klubuose, kiemuose ar patiltėse, „Centre“ gros daug naujos medžiagos, iki šiol niekur negirdėtos.

Intro renginyje “Centras11Pavasaris” prasidėjusią draugystę įtvirtins Kauno publiką sužavėjusi AVaspo  (AudioVisual Asp of Poetry). Multimedija meno ir muzikos festivalyje “Centras11″ bus pristatoma „AVaspo“ (Audiovisual Asp of Poetry) poetinė programa, varijuojanti tarp japonų ekspresionistinio  psichodelionio roko ir sauso vokiško minimalizmo, apipinto koliažiniais 80-ųjų metų sintezatorių garsais.

„Centras11“ skatina menininkus kurti bendrus projektus ir eksperimentuoti, todėl džiugu pranešti, jog šių metų festivalyje pamatysime ir ne vieną netikėtą bendradarbiavimo išraišką – pirmojo „Centras2″ festivalio dalyvis Giedrius Kuprevičius grįžta į festivalio sceną su nauju ir netikėtai skaniu projektu “Muzikos virtuvė”. Kita kolaboracijos išraiška – Kristijono Lučinsko, projekto „Driezhas“ autoriaus, pasirodymas kartu su videožokėjais Oro pagalvės.

Kartu su šiais festivalio debiutantais mažojoje scenoje gros ir seni festivalio bičiuliai Gintas K. ir Juodo. Į „Centras″ sceną grįžta ir 2006 metais Kauno dramos teatro scenoje matytas Patris Židelevičius. Šeštadienio programą užpildys menų sintezės judėjimas „Sintezija“ (Simona Smirnova & Julius Žėkas) ir jų performansas „Juditos knyga“.

Festivalį „Centras11“ sekkamadienį kavinėje „Kultūra” (K.Donelaičio 16) uždarys senai Kaune matytas ir ilgai lauktas bičiulis iš Didžiosios Britanijos Davidas Ellis. Svečias iš Londono, „Horse Hospital“ narys, „BBC“ korespondentas, nepriklausomas kino kuratorius, jau ne pirmą kartą atvykstantis į Lietuvą ir rengiantis kino bei video meno seansą improvizuos ir koliažus kurs kartu su Gintas K. ir VJ Juodo. Vakarą baigs festivalio „Centras“ debiutantai Dj Maxi J ir Skaidrius Gilys, pirmą kartą stojantis prie dj pulto.

„Šeštojo festivalio programą lydės augančios perspektyvos pojūtis, – teigia organizatoriai. – Džiaugiamės, kad šis renginys, turintis savitą auditoriją ir plačią, į įvairias kultūros ir mokslo sritis orientuotą idėją, sugrįžta į Kauno kultūrinį gyvenimą ir tampa vienu iš miesto reprezentaciniu renginiu. Konstruktyvus bendradarbiavimas su Kauno miesto kultūros politikais, VDU ir KTU akademine bendruomene stiprina tikėjimą, jog šis festivalis taps viso miesto laukiama švente.“ 2012 metais festivalis „Centras“, kaskart peržengiantis vis naujas meno ir mokslo ribas, bus organizuojamas pavasarį ir pasklis po viso miesto centro gatves įvairiomis meno ir išraiškos formomis.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius