Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – Rimanto Kmitos knygos „Pietinia kronikas“ pristatymas

Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje rašytojas Rimantas Kmita pristatys savo knygą „Pietinia kronikas“.
LT05-Rimantas Kmita „Pietinia kronikas“
LT05-Rimantas Kmita „Pietinia kronikas“ / 15min nuotr.

Knyga „Metų knygos“ rinkimuose pripažinta geriausia 2017-ųjų knyga suaugusiems. „Pietinia kronikas“ Kaune pristatomos pirmą kartą, be to planuojamas netradicinis knygos pristatymo formatas: renginyje dalyvaus ir knygą aptars ne tik autorius, tačiau ir savo praktikoje biblioterapiją taikantis, Pietiniame Šiaulių rajone užaugęs psichoterapeutas Timas Petraitis.

„Pietinia kronikas“ – romanas, kokio Lietuvoje dar nebuvo. Laiko mašina, be atsikalbinėjimų panardinanti į netolimą istoriją – XX a. pabaigą. Skaitytojas neturi kur trauktis. Atsivertęs knygą, jis jau yra ano meto Šiauliuose, mato jaunus BIX, GIN‘GAS, treningus ir kambarį su „Rembo“ plakatu ant sienos, važiuoja su tašėmis į Latviją, žaidžia regbį, įsimyli ir nusivilia. Bet tai dar ne viskas. Jis ne tik mato, patiria, bet ir girdi. Nes Šiaulių šneka liejasi laisvai.

Asmeninio archyvo nuotr./Rimantas Kmita
Asmeninio archyvo nuotr./Rimantas Kmita

Knygos autorius Rimantas Kmita – literatūros kritikas, poetas, rašytojas – pirmuoju savo romanu „Pietinia kronikas“ stato Šiauliams paminklą. Tai knyga apie Šiaulius, parašyta Šiaulių šneka. Apie bachūrą iš Pietinio rajono anais laukiniais laikais.

Šiaulietiška tarme parašytas romanas netruko tapti bestseleriu, autoriui jau pelnė Jurgos Ivanauskaitės premiją, o klausant šios knygos audio formatu, kurį įrašė pats autorius, prieš akis atsiveria tikrasis praeities Šiaulių vaizdas.

Kauniečiai į knygos pristatymą Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje (Laisvės al. 57) kviečiami balandžio 10 dieną 17.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius