-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune Vytauto Didžiojo universitete įvyks susitikimas su rašytoju Laurynu Katkumi

Vytauto Didžiojo universiteto Lietuvių literatūros katedra lapkričio 28 d., 17.30 val., kviečia į susitikimą su poetu, eseistu, literatūrologu, vertėju Laurynu Katkumi – knygos „Sklepas ir kitos esė“ autoriumi.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.

Įžvalgomis apie knygą dalysis ir diskutuos literatūros kritikai Marius Plečkaitis ir Ramūnas Čičelis, autorius taip pat paskaitys savo kūrybos ištraukų. Susitikimas vyks VDU Lietuvių išeivijos institute (S. Daukanto g. 25, Kaunas).

Laurynas Katkus yra išleidęs tris poezijos knygas lietuvių kalba: „Balsai, rašteliai“ (1998), „Nardymo pamokos“ (2003) ir „Už 7 gatvių“ (2009). Praėjusiais metais pasirodžiusi „Sklepas ir kitos esė“ yra pirmoji rašytojo esė knyga lietuvių kalba. L. Katkus yra parašęs ir publikavęs dar kelias poezijos ir esė knygas anglų ir vokiečių kalbomis. Autorius yra dirbęs radijuje, leidykloje „Vaga“, Lietuvių literatūros ir tautosakos institute bei Vytauto Didžiojo universitete. Jis yra apgynęs daktaro disertaciją, jos pagrindu 2010 metais išleista knyga „Tarp Arkadijos ir Inferno: tremtis Johanneso Bobrovskio ir Alfonso Nykos-Niliūno lyrikoje“.

Naujausia knyga „Sklepas ir kitos esė“ (2011 metais įtraukta į kūrybiškiausių knygų dvyliktuką) ypatinga savotišku eseistiniu džiazavimu, paradokso, ironijos ir santūraus rašymo deriniu. L. Katkaus esė apšviečia vėlyvojo sovietmečio ir ankstyvosios nepriklausomos Lietuvos kultūros bei kasdienybės realijas, intelektualaus pasakotojo santykį su jomis. Pats autorius pažymi, kad pirmoji knygos pusė labiau orientuota į tikslų atsminimą, o vėlesni tekstai yra publicistinės esė. Svarbiausios temos – atsivėrimas pasauliui po Nepriklausomybės atgavimo ir sovietinis palikimas, pokomunistinė savijauta ir santykiai su Vakarų Europa, meninės kūrybos, rašymo šiuo laikotarpiu funkcija ir prasmė.

Lapkričio 28 d. visi kviečiami į susitikimą su Laurynu Katkumi, įėjimas į renginį laisvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius