Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečiai Europos dieną paminėjo gulėdami Laisvės alėjoje

Gegužės 9 diena – Europos diena. Ta proga Kauno įvairių tautų kultūros centras Laisvės alėjoje surengė „flash mob“ akciją.
Gegužės 9 diena – Europos diena. Ta proga Kauno įvairių tautų kultūros centras Laisvės alėjoje surengė „flash mob“ akciją. 2016 m.
„Flash mob“ akcija Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Renginio organizatoriai feisbuke sukūrę kvietimą į renginį. Apie dalyvavimą pranešė per pusšimtį dalyvių, tačiau akcijos dieną susirinko tik kelios dešimtys. Tačiau to pakako, kad neįprasta akcija atkreiptų kauniečių dėmesį.

„Žinome savo teises, laisves ir galimybes, galime turėti savo nuomonę ir ją išsakyti. Gyvename saugiai ir taikoje. Tačiau ne visas pasaulis yra toks. Neklausiame jūsų, ką galvojate apie žmones, kurie traukia į Europą gelbėdamiesi nuo karo, smurto ar skurdo. Svarbiausia, jog mes neabejingi tam, kas vyksta šalia.

Tai kvietimas žmonėms, kurie jaučiasi Europos dalimi. Tiems, kurie džiaugiasi, kai Europai sekasi. Tiems, kuriems skauda, kai Europą užklumpa nesėkmės. Tiems, kurie nebijo pasakyti, jog Europos iššūkiai yra mano iššūkiai. Norime parodyti visiems, jog mūsų – europiečių yra daug. Dėl tokių žmonių Europa yra vieninga”, – tokiais žodžiais akciją pristatė renginio organizatoriai.

VIDEO: Kauniečiai Europos dieną paminėjo gulėdami Laisvės alėjoje

Laisvės alėjoje, aikštėje prie Vytauto Didžiojo paminklo surengto „flash mobo“ metu žmonės atsinešė antklodes, pledus ar kilimėlius juos pasitiesė ant žemės ir prigulė penkioms minutėms. Pagulėję pasisveikino su šalia prigulusiais ir išsiskirstė savo keliais.

Šiuo renginiu Kauno įvairių tautų kultūros centras klausė ką tektų išgyventi palikus namus, atsidūrus svetimoje šalyje, kuo pasitikėti, kur ieškoti pagalbos.

Pasak organizatorių tai nepolitinė, nekomercinė, neprojektinė akcija, kurią surengė kartu su VDU studentais savanoriais.

Akcijoje nebuvo jokių kalbų, mitingų, jokio bereikalingo triukšmo. Tiesa, apie artėjantį renginį buvo informuota Kauno miesto savivaldybė ir policija.

1950 m. gegužės 9 d. Prancūzijos užsienio reikalų ministras Reoberas Šumanas iškėlė Europos integracijos idėją. Tad šią dieną švenčiamas Europos Sąjungos gimtadienis.

Pirmasis Europos Sąjungos šešetukas sukurtas 1951 m., kai buvo pasirašyta sutartis apie Europos susijungimą.

Lietuvoje Europos diena plačiau pradėta švęsti nuo 2002 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius