Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno botanikos sode – įspūdinga fotografo Gintauto Grigo paroda „Ledo skulptūros“

Spalio 4 d., ketvirtadienį, 13 val. VDU Kauno Botanikos sodo oranžerijoje (Ž.E.Žilibero g. 6) atidaroma Gintauto Grigo fotografijos paroda „Ledo skulptūros“.
„Užkeiktieji vienuoliai“
„Užkeiktieji vienuoliai“ / KBS nuotr.

Ši makrofotografijos darbų paroda – galimybė pamatyti ir pajusti, koks nuostabus mus supantis pasaulis, kokia nepakartojamai graži gamta savo formomis, spalvomis. Šaltą žiemą žmonės kuria ledo skulptūras. Gamta, o konkrečiau – Šaltis – taip pat. Didingus ledkalnius ir mažas figūrėles vos tik ledui pradėjus formuotis.

Apie ledą, padengusį ramų, nebanguojantį vandens paviršių, dažnai sakome „lygus kaip stiklas“. Bet apatinė ledo pusė į stiklą visai nepanaši – išraižyta įvairiais raštais, gilyn ir į šalis nusidriekiančiomis jų atšakomis. Įdomiausi ir gražiausi vaizdai būna kol ledas plonas. Žiūrėdami iš viršaus viso to grožio nepastebime, nes ledas susiliejęs su vandeniu, jo sukurti vaizdai sunkiai įžiūrimi.

Ledu, susidariusiu ant šaligatvio lijundros metu, nėra kada grožėtis – reikia saugotis, kad nepaslystum. Bet jeigu krintančius šalto vandens lašus „nutupdysime“ ant šalto stiklo, tai jie, ištikšdami ir momentaliai užšaldami, gali sudaryti nuostabius, dinamiškumu dvelkiančius, vaizdus.

„Štai tokie nedideli, kelių kvadratinių centimetrų ploto, vaizdai mus nukelia į Ledo ir Šalčio karalystę. Joje galima įžvelgti ir mus supančio pasaulio atspindžius. Pasvajokime, pafantazuokime!“, – kviečia parodos organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius