-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Kauno Hanzos dienos“ renginių aprašymas

Kaip ir kiekvienais metais, gegužės 22–24 dienomis, kauniečiai švenčia „Kauno Hanzos dienas”. Pagrindiniai Kauno Hanzos dienų renginiai vyks Kauno Senosios prieplaukos amfiteatre, Kauno pilies kieme, jos lomoje, Rotušės aikštėje, Vilniaus gatvėje ir Laisvės alėjoje.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Didieji koncertai vyks pagrindinėse erdvėse – Kauno Senosios prieplaukos amfiteatre, Kauno pilies kieme ir Rotušės aikštėje. Šventės atidaryme – penktadienį, gegužės 22 d., 19 valandą – koncertuos Kauno miesto simfoninis orkestras, solistai Ona Kolobovaitė ir Liudas Mikalauskas. 21 valandą naują muzikinį projektą „Joe Cocker'io legenda“ pristatys Ramūnas Difartas (vokalas, gitara), Motiejus Bazaras (klavišiniai), Mykolas Bazaras (bosinė gitara), Arvydas Joffė (mušamieji), Tomas Botyrius (saksofonas) bei  pritariančios vokalistės Aušra Difartė ir Vaiva Venslovienė.

Šeštadienį toje pačioje scenoje nuo 19 val. iki vidurnakčio vyks roko muzikos koncertas. Sceną drebins roko grupės iš Lietuvos „ORB“ (Vilnius), „XeSS“ (Kaunas), „F.O.A.D.“ (Kaunas), „Rebel Heart“ (Kaunas) ir svečiai iš Latvijos „Oranžas Brivdiena“. Kauno pilies vidiniame kieme nuo 22 valandos į padėkos koncertą kviečia grupė „Thundertale“ ir „Plieninis choras“.

Kauno šv. Jurgio bažnyčioje skambės opera. VDU kamerinis orkestras, solistai Povilas Padleckis, Jurgita Žilinskaitė, Laura Povilaitytė-Dranseikienė, Rita Novikaitė, Ingrida Kuraitė, Julija Stankevičiūtė, Martynas Beinaris kvies paklausyti V. A. Mocarto „La clemenza di Tito“. Operą režisavo Nerijus Petrokas, projekto vadovės – Rita Bieliauskaitė ir Rita Novikaitė.

Rotušės aikštėje miestiečiai ir miesto svečiai klausysis džiazo – koncertuos grupė „Cozy Time Band“, VDU Džiazo katedros kvintetas ir P. Kentros džiazo grupė su vokalistėmis Ieva Paniulaityte, Juste Sakalyte. 

Kauno pilies prieigose įsikurs amatininkų miestelis ir viduramžių mugė. Vyks VIII tarptautinis riterių turnyras Lietuvos kariuomenės Vado kalavijui laimėti, akrobatų, žonglierių pasirodymai, taip pat veiks interaktyvus viduramžių teatras, skambės viduramžiška muzika. Šeštadienio visų renginių akcentu taps spektaklis-inscenizacija „Kauno pilies šturmas“, po kurio visus susirinkusiuosius pakerės didysis ugnies šou, kurį atliks daugiau nei tuzinas

fakyrų ir kuriame bus panaudoti įvairūs specialieji pirotechnikos efektai. Ugnies šou spektaklis pasakos istoriją apie piktąjį valdovą ir juokdarį, nepaklususį jo valiai ir padovanojusį miestui šventę.

Sekmadienį Kauno Senosios prieplaukos amfiteatre – Kauno bigbendo ir Stasio Povilaičio koncertas, Rotušės aikštėje skambės energinga ir egzotiška „Giunter Percussion“ programa „To the Gods of Rhythm“. Kauno pilies vidiniame kieme koncertuos folkloro ansambliai „Čip“ ir „Džerelo“ iš Ukrainos, o vakare koncertuos grupė „Liūdni slibinai“ su ekstravagantiškąja „Auksinio balso“ laimėtoja Aiste Lasyte.

Organizatoriai tikina, kad kauniečių ir miesto svečių laukia daug malonių staigmenų ir naujovių, kurios, jie tikisi, taps gražia tradicija. Viena iš tokių naujovių – nuo šiol per Kauno gimtadienį plevėsuos spalvotos Hanzos dienų vėliavos ir kita naujovė – viduramžiško patiekalo konkursas. Pasak „Viduramžių pasiuntiniai” vadovo Karolio Jankausko, geriausi meistrai gamins viduramžių patiekalus, kuriuos vertins tarptautinė komisija ir vyriausias teisėjas Gavin Stewart iš Italijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius