-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno miesto simfoninio orkestro 12-asis sezonas: su ruse pianiste ir dirigentu iš Pietų Korėjos

Kauno miesto simfoninis orkestras vėl kimba į darbus ir pildo pažadus, kuriuos davė savo ištikimiems klausytojams bei klasikinės muzikos mylėtojams, pristatydamas įspūdingą ir nepamirštamą dvyliktąjį sezoną. Šį kartą dviejų tarptautinių konkursų laureatai susitiks vienoje scenoje, – praneša Kauno miesto simfoninis orkestras.
Dirigentas iš Pietų Korėjos June-Sung Park ir pianistė iš Rusijos Daria Parkhomenko
Dirigentas iš Pietų Korėjos June-Sung Park ir pianistė iš Rusijos Daria Parkhomenko / Organizatorių nuotr.

Kiekvienais metais Armėnijos sostinėje Jerevane vykstančiame Tarptautiniame Aram Khachaturian konkurse (šiemet surengtas jau dvyliktasis) tarp galybės dalyvių buvo apdovanotas dirigentas iš Pietų Korėjos – June-Sung Park, kuriam buvo įteiktas ir Kauno miesto simfoninio orkestro įsteigtas specialus prizas – kvietimas diriguoti orkestrui.

Spalio 14 d. 18 val. rengiamame orkestro muzikos koncerte su Kauno miesto simfoniniu orkestru, diriguojamu June-Sung Park, pasirodys ir VII Tarptautinio M.K.Čiurlionio konkurso laureatė – pianistė iš Rusijos Daria Parkhomenko.

Spalio 14 d. 18 val. rengiamame orkestro muzikos koncerte su Kauno miesto simfoniniu orkestru, diriguojamu June-Sung Park, pasirodys ir VII Tarptautinio M.K.Čiurlionio konkurso laureatė – pianistė iš Rusijos Daria Parkhomenko.

Seule gimęs June-Sung Park 2016 m. tapo Jerevane rengiamo tarptautinio Aram Khachaturian dirigentų konkurso laureatu. Šiame konkurse jam buvo įteikti trys specialūs prizai: „Orkestro apdovanojimas“, kurį įsteigė Armėnijos Valstybinis jaunimo orkestras, prizas už interpretaciją bei Kauno miesto simfoninio orkestro įsteigtas specialusis prizas, kurio įsteigimą inicijavo orkestro vadovas Algimantas Treikauskas. Pastarasis konkurse dalyvavo bei atstovavo šalį būdamas konkurso komisijos vertinimo nariu.

Praėjusiais metais Jung Sung-Park laimėjo trečiąją vietą VI Tarptautiniame dirigentų konkurse, kuris vyko Bukarešte. 2015 m. jis dalyvavo Myung-Whun Chung meistriškumo kursuose Pärnu mieste rengiamame Muzikos festivalyje. Jung Sung-Park taip pat dirigavo šio festivalio Gala koncerte. O anglų kultūros žurnalas „The Arts Desk“ šio dirigento pasirodymą įvardino kaip „išskirtinį ir nepakartojamą„.

2013 m. tarp šešių geriausių jaunųjų dirigentų Jung Sung-Park buvo pasirinktas diriguoti Seulo filharmonijos orkestrui. Jaunasis dirigentas prisidėjo prie 2016 m. vykusių L.Beethoveno operos „Fidelio“ ir R.Vagnerio operos „Tristanas ir Izolda“ įrašų.

Kauno miesto simfoninis orkestras siekia klausytoją supažindinti bei jiems pristatyti profesionalius solistus bei dirigentus iš viso pasaulio. Taip pat rengia stambias vokalinių–instrumentinių kūrinių programas, stiprindamas bendradarbiavimo ir partnerystės ryšius su Lietuvos ir užsienio kolektyvais bei pavieniais atlikėjais. Tad šį kartą svečiuose – VII Tarptautinio M.K.Čiurlionio konkurso laureatė pianistė Daria Parkhomenko.

Baigusi studijas Sergejaus Rachmaninovo konservatorijos Muzikos koledže bei Rostovo valstybinę Sergejaus Rachmaninovo konservatoriją, solistė studijas tęsia Hamburgo aukštojoje muzikos ir teatro mokykloje, prof. Stepano Simoniano klasėje. Daria įvairiose šalyse koncertavo solo ir su kameriniais ansambliais. Jos koncertai buvo transliuoti per Pinebergo radiją Vokietijoje. Taip pat ji yra 3-iosios premijos laimėtoja Tarptautiniame Blüthnerio jaunųjų pianistų konkurse Kaliningrade, Rusijoje.

Koncerto dieną klausytojų širdis virpins vienas populiariausių visų laikų fortepijono koncerto žanro kūrinys – S.Rachmaninovo Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 2. Nepaisant to, kad kūrinys byloja apie liūdnus kompozitoriaus gyvenimo momentus, sulaukęs didžiulio pasisekimo perteikia ir ryžtą bei neišsenkančią žmogaus stiprybę. Ypatingą muzikinę koncerto atmosferą papildys nuostabioji R.Šumanno Simfonija Nr. 2 C-dur, op. 61.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius