-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno miesto simfoninis orkestras kviečia į šventinį koncertą: tai bus kelionė laiko mašina

Vasario 16-ąją šventinis koncertas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, nuskambės Kauno filharmonijoje. Į vieną visumą susilies džiazo, elektroninės ir klasikinės muzikos garsai.
Kauno miesto simfoninis orkestras
Kauno miesto simfoninis orkestras / KMSO nuotr.

Kauno miesto simfoninis orkestras specialiai šiai progai pristato Rimanto Giedraičio, grupės „Broliai Bazarai“, Andriaus „Phun Thomo“ Laucevičiaus kūrinį – elektro-simfoninę siuitą „Vardan Tos“.

Kaip 15min sakė Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas, mintys apie šventinį koncertą atsirado jau senokai.

„Kilo idėja kartu Motiejumi Bazaru, kad į valstybės šimtmetį mes pažvelgtume iš kitos pusės, kad muzika, kuri yra žinoma vyresniems žmonėms, bet ne visada žinoma jauniems žmonėms, suskambėtų kitaip. Tai kūrinys simfoniniam orkestrui, džiazo rimto grupei kurioje gros trys broliai – Motiejus, Mykolas ir Benediktas. Taip pat dalyvaus elektroninės muzikos kūrėjas Andrius Laucevičius“, – sakė A.Treikaukskas.

Šventinis koncertas prasidės vienu žymiausio praėjusio šimtmečio kompozitoriaus ir dirigento Balio Dvariono koncertu smuikui.

„Tarsi atsuksime laiko mašiną, kuria žiūrovams keliaus per muzikinį šimtmetį. Šventinio koncerto metu skambės įvairūs muzikiniai kūriniai, taip pat – ir liaudies dainos, tačiau kai kurie jų muzikos garsuose bus paslėpti.

„Juos reikės atrasti. Taip pat skambės ir gerai žinomos melodijos. Diriguos Vilmantas Kaliūnas – puikus dirigentas ir obuojininkas. Pas mus jis dirba nuo sausio mėnesio, anksčiau jis yra dirbęs Hamburgo simfoniniame orkestre“, – pasakojo A.Treikauskas.

Kaip sakė Motiejus, Mykolas ir Benediktas Bazarai, projektas įdomus visų pirma todėl, kad jame susitinka ir susijungia trys skirtingi muzikos žanrai, skirtingi instrumentai.

KMSO nuotr. /Kauno miesto simfoninio orkestro dirigentas Vilmantas Kaliūnas
KMSO nuotr. /Kauno miesto simfoninio orkestro dirigentas Vilmantas Kaliūnas

„Tai reikalauja ne vieno, ne dviejų, o daugiau žmonių kūrybinių pastangų bendro darbo“, – sakė muzikantai.

Nors į kūrybinį procesą įdėta ir daug darbo, ir daug laiko, tačiau tai bus vienkartinis kūrinys, skirtas Vasario 16-ąjai.

„Susibūrėme tam kartui, kad padarytume kažką unikalaus, bet visų pamačiusiųjų mintyse tai liks įsimintinas koncertas. Įvykio pakartoti neįmanoma, tai – kaip meilė Lietuvai“, – kalbėjo broliai Bazarai.

Asmeninio albumo nuotr. /Muzikos grupė „Broliai Bazarai“
Asmeninio albumo nuotr. /Muzikos grupė „Broliai Bazarai“

Koncertinės programos metu istorikas Aivaras Lileika papasakos apie Lietuvos nepriklausomybę ir šalies istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius