Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazimieras Likša apie artėjantį koncertą su styginių kvartetu: „Šis pasirodymas bus vienetinis“

Praėjusiais metais kartu su grupe „Karma“ išleidęs antrąjį savo kūrybos albumą „Gyvenimo pradžia“ Kazimieras Likša nusprendė žengti solinės karjeros keliu. Šiuo metu jis rečiau koncertuoja, tačiau, K.Likšos teigimu, dabartiniai jo pasirodymai išsiskiria ypatingu dėmesiu klausytojams. Kuo šį sykį muzikas mus stebins kovo 22 d. Menų spaustuvėje vyksiančio pasirodymo metu?
Kazimieras Likša / Ryčio Šeškaičio nuotr.
Kazimieras Likša / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Apie būsimo koncerto užkulisius bei artimiausius kūrybinius planus – 15min pokalbis su K.Likša.

– Ar tai – pirmasis jūsų koncertas su styginių kvartetu? Ko skambesiui suteikia styginių aranžuotės?

– Ne, tai nėra pats pirmas koncertas su styginių kvartetu. 2013 metų rudenį dar su grupe „Karma“ turėjome koncertą Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniuje, kartu su styginių kvartetu. Tačiau bažnytinė erdvė roko grupei sukelia šiokius tokius sunkumus įgarsinimo klausimu.

Šiame koncerte Menų spaustuvėje styginiai bus pagrindinis akcentas, kuris puikiai girdėsis kiekvienam atėjusiam.

Po koncerto sulaukiau daug gerų atsiliepimų, tačiau giliai viduje puikiai žinojau, kad visas styginių grožis ne pilnai praskambėjo. Tad po to karto visuomet norėjau pakartoti tokio tipo koncertą, tačiau labiau akustinį.

Todėl esu be galo laimingas, nes galiu užtikrinti, kad šiame koncerte Menų spaustuvėje styginiai bus pagrindinis akcentas, kuris puikiai girdėsis kiekvienam atėjusiam. Pianinas, akustinė gitara ir styginiai – puiki instrumentų kombinacija.

Kazimieras Likša / Ryčio Šeškaičio nuotr.
Kazimieras Likša / Ryčio Šeškaičio nuotr.

– Gal žadate ateityje koncertus su simfoniniu orkestru?

– Tikrai norėčiau. Jau nuo seno apie tai svajoju. Manau kažkada ateityje tai išsipildys.

– Kas pasikeitė jūsų gyvenime ir muzikoje pradėjus solinę karjerą?

Su laisve visuomet ateina ir atsakomybė. Šiuo atveju, aš privalau įrodyti savo kaip autoriaus, muzikanto ir kūrėjo vertę.

– Pasikeitė tai, kad aš galiu laisvai pasitikėti savo vertinimu ir pasirinkimais. Aš galiu pasirinkti, kada, kaip ir ką daryti.

Tai šiek tiek galima įžvelgti mano pirmajame single „Surask mane“, kuriame sau leidau šiek tiek paekspermentuoti su garsais.

Tačiau su laisve visuomet ateina ir atsakomybė. Šiuo atveju, aš privalau įrodyti savo kaip autoriaus, muzikanto ir kūrėjo vertę. Tai turiu daryti atsakingai.

Tačiau neabejoju, kad mano klausytojai tai jaučia. Nuo pat pirmos dienos, kai pradėjau kurti dainas, man svarbiausias aspektas – žmonės, kuriems ir atiduodu savo kūrybą.

– Galbūt ruošiatės naujo albumo įrašams?

– Taip. Kaip tik šiuo metu po truputį ir neskubėdamas dedu pirmuosius žingsnius link savo pirmo albumo. Sunku kažką plačiau apie tai pasakoti dabar, kai dar daug kas neaišku. Galiu tik pasakyti, kad planuoju albumą pristatyti dar šiais metais, tik jau tikriausiai metų gale.

Kazimieras Likša / Ryčio Šeškaičio nuotr.
Kazimieras Likša / Ryčio Šeškaičio nuotr.

– Ar jau esate numatęs vasaros planus – renginius, festivalius, kuriuose dalyvausite?

– Šiuo metu noriu susidėti savo, kaip solo atlikėjo, pamatus. Tai yra nauji įrašai, kurie geriausiai atspindi muzikantą ir jo pasaulėžiūrą. Tam esu surinkęs puikią komandą, su kuria jau kuris laikas ir darbuojamės.

Koncertai vasarą man dabar nėra pagrindinis tikslas. Žinoma, jei kas pakvies pakoncertuoti ir tam bus tinkamas laikas, visuomet maloniai sudalyvausiu.

– Ar Menų spaustuvę savo būsimam koncertui pasirinkote atsitiktinai?

– Ir taip ir ne. Taip, nes netikėtai prisiminiau, kad toje vietoje retai, bet karts nuo karto vyksta koncertai. Ne, nes nenorėjau bet kokios tipiškos vietos tokiam koncertui.

Galiu tik užtikrinti, kad šiame koncerte jokios vaidybos nebus. Nebus ir jokio melo. Scenoje būnu atviras ir nuoširdus.

Norėjosi suteikti komfortą susirinkusiems klausytojams, bei tuo pačiu sukurti jaukią ir neeilinę atmosferą. Todėl esu įsitikinęs, jog ši vieta puikiausiai tinka akustiniam koncertui su styginių kvartetu.

Menų spaustuvės juodoji salė – dažniausiai naudojama kaip teatro scena. Vien šis faktas suteikia šiokios tokios intrigos. Galiu tik užtikrinti, kad šiame koncerte jokios vaidybos nebus. Nebus ir jokio melo. Scenoje būnu atviras ir nuoširdus. Tai tos dvi savybės, kuriomis labiausiai pasitikiu.

VIDEO: Karma - Tau ir man

– Kuo jums svarbus šis būsimas renginys?

– Vienas ir svarbiausias dalykas – susitikimas su klausytojais. Aš koncertuoju retai, nes noriu, kad mano koncertai nebūtų lyg savaime suprantamas dalykas. Norisi, kad būtų pasiilgta, norisi, kad mano koncertai būtų tiesiog laukiami.

O šiuo atveju, toks koncertas yra vienetinis savo skambesiu ir lokacija, todėl tikiu, kad laukti ir ateiti yra dėl ko. Myliu tai, ką darau.

Džiaugiuosi, kad turiu galimybę savo gyvenime tuo dalintis su kitais. Todėl didesnės svarbos nei susitikimo su klausytojais net negalėčiau sugalvoti. Juk tai kiekvieno koncerto esmė ir pagrindinis varomasis arkliukas.

Daugiau apie kovo 22 d. Menų spaustuvėje vyksiantį K.Likšos pasirodymą su styginių kvartetu galite sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius