-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kernavėje – šeimyniškas festivalis progresyvaus roko gerbėjams

Šį savaitgalį, liepos 24-25 dienomis, kaip jau tampa įprasta progresyvaus roko gerbėjams, į Kernavę jau trečius metus iš eilės kviečia „Baltic Prog Fest“ – festivalis, skirtas kokybiškos muzikos mylėtojams.
Festivalio „Baltic Prog Fest“ dalyviai
Festivalio „Baltic Prog Fest“ dalyviai / Organizatorių nuotr.

Progresyvus rokas pradėjo formuotis septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje Didžiojoje Britanijoje. Muzikantams išėjus už įprastos kūrinių struktūros ribų, maišant tradicinį roką su džiazu, klasikine muzika, eksperimentuojant su sudėtingais ritmais, iki tol negirdėtais sąskambiais, gimė tokios grupės kaip „Pink Floyd“, „King Crimson“, „Yes“.

Devintajame dešimtmetyje, kai pasaulyje vyravo punk bei disko muzika, progresyvaus roko populiarumas sumažėjo, tačiau šalia senųjų „grandų“ į sceną atėjo nauji atlikėjai – Marillion, Pendragon, IQ. Tęsdami senas tradicijas, jie į muziką įnešė ir naujų garsų, taip
formuodami neo-prog stilių. Vėliau tokios grupės kaip „Dream Theater“, „Tool“, „Opeth“ bei „Ayreon“ klasikinį progresyvų skambesį sujungė su metalo muzika bei pradėjo prog-metal žanrą.

Šiandien šis muzikos stilius tęsia savo tradicijas visame pasaulyje – savo veiklą plėtoja senosios bei kuriasi naujos grupės. Būtent šiomis tradicijomis seka ir „Baltic Prog Fest“.

Festivalio idėja – Lietuvoje pristatyti kokybišką muziką visai šeimai. Visų kartų atstovai –
vyresnioji karta, užaugusi su roko muzika, bei jaunieji gerbėjai – kviečiami savaitgalį su palapinėmis atvykti į jaukią sodybą šalia Kernavės ir kartu pasimėgauti muzikos garsais.

Festivalis skiriamas visai šeimai ir paskutinį liepos savaitgalį ištikimi jo lankytojai traktuoja kaip „ramų poilsį gamtoje su progresyvia muzika iš viso pasaulio“. Beje, asmenys iki 16 metų imtinai įleidžiami nemokamai.

Tiek seniai roko pasaulyje žinomos grupės, tiek jauni potencialūs atlikėjai aktyviai siunčia paraiškas dalyvauti renginyje, todėl organizatoriai turi galimybę atrinkti kokybiškiausius, originaliausius bei įdomiausius iš jų.

Savo kūrybą atlieka tik išskirtinio charakterio ir aukšto profesinio lygio grupės, kurios abejingų nepalieka. Prieš festivalį vykdoma atlikėjų atranka. Pasak organizatorių, atrankoje dalyvauti renginyje į vieną vietą pretenduoja per 30 grupių iš viso pasaulio.

Dalyviai iš Vakarų Europos, Šiaurės Amerikos, Baltijos šalių bei Baltarusijos siekia panaikinti geografines muzikos ribas ir skatinti tarptautinį bendradarbiavimą muzikos srityje. Šiemet festivalyje savo programas atliks neseniai atsikūrę britai „Shadowland“ su jau tradicija tapusiu „Baltic Prog Fest“ dalyviais Clive Nolan (Arena, Pendragon), Kramer iš Olandijos, Alex Carpani, kuris šiuo metu kuria projektą su Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel) ir Steve Hackett (Genesis), Holding Pattern iš JAV, su gitaristu Tony Spada, kuris grojo kartu su legendine grupe „Kansas“ bei daugelis kitų kolektyvų. Festivalyje pasirodymą surengs ir Senamiesčio teatras.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius