Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį prasidės IX Vilniaus Gospel festivalis

Lapkričio 11 d. 21.00 val. muzikos klube „Tamsta“ prasidės jau IX Vilniaus Gospel muzikos festivalis. Atidarymo koncerte išvysite profesionalius gospel muzikos atlikėjus iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Švedijos bei Lietuvos. Įspūdinga vakaro programa pradės iki sekmadienio truksiančią gospel muzikos šventę. Lapkričio 13 d. žiūrovų laukia didžiulio Jungtinio gospel choro koncertas Šv. Kazimiero bažnyčioje, o lapkričio 14 d. – mišios Šv.Jonų bažnyčioje.
J.T.Hairston
J.T.Hairston / Organizatorių nuotr.

Pasak renginio organizatoriaus, asociacijos Lietuvos jaunųjų krikščionių sąjunga vadovo Algirdo Čiukšio, kiekvienais metais Vilniaus Gospel festivalis vilniečiams ir miesto svečiams pateikia kokybišką, unikalią bei profesionalią gospel muzikos programą, kurią apjungia festivalio tema. Ateinantys metai paskelbti savanoriškos veiklos, kuria skatinamas aktyvus pilietiškumas, metais. Vilniaus Gospel remia šią gražią idėją ir skelbia šių metų festivalio temą: „Leiski Tau tarnauti“ (angl. „Use Me Lord“).

Vilniaus Gospel 2010 atidarymo koncerte savo išskirtinę programą atliks gospel muzikos žvaigždė iš Jungtinių Amerikos Valstijų – Jay T.Hairston. Pernai pirmąkart Vilniaus Gospel festivalyje viešėjęs atlikėjas lengvu džiazo bei ritmenbliuzo ritmu atliekamais gospel kūriniais sužavėjo publiką, todėl mielai sutiko atvykti ir šiemet.

J.T.Hairston yra  koncertavęs daugelyje Europos šalių: Anglijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Škotijoje ir Vokietijoje. Jis dirbo su žymiais gospel muzikantais Milton Biggham, Timoty Wright, Walter Hawkins ir daugeliu kitų.

Kita festivalio viešnia – charizmatiškoji dainininkė, dirigentė bei pedagogė Monica Törnqvist iš Švedijos. Kartu su kolega dainininku Sören Myhrberg ji atliks gražiausius gospel kūrinius. Monica išsiskiria gebėjimu pavergti klausytojų širdis.  Išgirdus jos ypatingai stiprų vokalą, per kūną nejučia ima bėgioti šiurpuliukai. Monica Törnqvist Vilniaus Gospel festivalyje dalyvauja jau ne vienerius metus. Kiekvienais metais festivalio seminarų metu ji savo žiniomis dalinasi  su daugiau nei 200 jaunųjų gospel atlikėjų iš visos Lietuvos. Jaunieji dalyviai kasmet su nekantrumu laukia Vilniaus Gospel festivalio, kada Monica sugrįš į Vilnių.

Be užsienio atlikėjų, atidarymo koncerte bei kituose festivalio renginiuose žibės ir Lietuvos gospel žvaigždės. Viena iš jų – tai „lietuviškoji Whitney Houston“ Girmantė Vaitkutė. Jau daug metų koncertuojanti su populiariu gospel choru Lietuvoje „Sounds in G“, ši atlikėja išsiskiria melodingu vokalu bei profesionaliu atlikimu. Girmantė dalyvauja įvairiuose projektuose ir neabejotinai yra viena iš įdomiausių bei talentingiausių jaunosios kartos atlikėjų.

Visus žiūrovus gera nuotaika užkrės garsiausi Lietuvos gospel atstovai – choras „Sounds in G“. Šis choras pasižymi ne tik profesionaliai atliktomis kūrinių interpretacijomis, bet ir sugebėjimu „užvesti“ publiką. Pernai metų atidarymo koncerte scenoje atlikdami gospel giesmes, „Sounds in G“ sukėlė euforiją salėje, pakeldami žiūrovus iš savo vietų.

Festivalio Vilniaus Gospel 2010 organizatoriai, kviečia kartu pradėti gospel muzikos šventę ir ruoštis kitiems metams, kai vyks grandiozinis dešimtasis Vilniaus Gospel festivalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius