Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kikeriai protestavo prieš biurokratiją, kuri stabdo iniciatyvas (nuotraukos)

Paslaptingieji jaunųjų menininkų atstovai – kikeriai – ketvirtadienį surengė pasyvią protesto akciją prie Vilniaus savivaldybės. Jaunieji kūrėjai performansu išsakė savo kritišką poziciją dėl biurokratinio aparato, kuris stabdo kuriančių žmonių iniciatyvas.
Paslaptingieji kikeriai – permainų pranašai
Paslaptingieji kikeriai – permainų pranašai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Atsimatavę 25 metrus nuo Vilniaus savivaldybės (nes arčiau valstybinių įstaigų rengti protesto akcijų negalima), kikeriai po vieną ėjo į savivaldybės vidų su plakatu, ant kurio nieko neparašyta, o pasiėmę kvitą dėl kultūrinių reikalų, grįždavo į lauką.

„Siekiame, kad Lietuvos biurokratija taptų progresyvesnė. Performansas prie savivaldybės – pasyvi protesto forma prieš biurokratiją, kuri stabdo bet kokią laisvą žmonių ar menininkų iniciatyvą bei saviraišką. Norėdamas ką nors padaryti, įsiveli į painų biurokratinį aparatą. Taip išeina, kad svarbiausia raiškos forma yra ne piliečių iniciatyvos, o patys biurokratiniai reikalai. Todėl mes parodijuojame pagal biurokratų taisykles“, – savo protesto akciją aiškino permainų pranašais save vadinantys jaunieji menininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius