Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Kilkim žaibu“ programoje „My Dying Bride“ nepasirodys: pakeis kita grupė

Britų doom metalo žvaigždės – grupė „My Dying Bride“ – po ilgą laiką sklandžiusių gandų oficialiai patvirtino, kad dėl vidinių iššūkių atšaukia visus 2024 metams suplanuotus gyvus pasirodymus. Šis muzikantų sprendimas paveiks ir festivalio „Kilkim Žaibu“ programą. Tačiau žiūrovams Lietuvoje bus pasiūlytas ne prastesnis reginys – portugalų gotikinio, doom ir juodojo metalo meistrų „Moonspell“ pasirodymas, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Moonspell
Moonspell / Organizatorių nuotr.

„Apgailestaujame ir dėl „My Dying Bride“ sprendimo skelbti koncertinę pertrauką jau sudarius gastrolių kalendorių, ir dėl to, kad šiemet mūsų festivalio lankytojai negalės pamatyti šios daugeliui ilgai laukiamos grupės. Linkime jiems sklandaus vidinių iššūkių sprendimo, gero poilsio ir sėkmingos tolesnės koncertinės veiklos.

Kartu džiaugiamės galėdami pranešti, kad „Kilkim Žaibu“ programoje įvyko lygiaverčiai mainai ir britus pakeis sunkiosios muzikos raidą ne mažiau paveikę „Moonspell“, – sako Daividas Kurlis, festivalio „Kilkim Žaibu“ organizatorius.

Pirmieji gandai apie tai, kad „My Dying Bride“ šią vasarą gyvai nekoncertuos, pradėjo sklisti balandžio pradžioje, tačiau oficialus grupės išaiškinimas apie situaciją jų stovykloje išplatintas tik pastarosiomis dienomis.

„Naujausio grupės albumo kūrimas buvo varginantis ir iššūkių kupinas darbas, dėl kurio išryškėjo įtampos grupės viduje. Jos buvo pastebimos jau ir dviejų ankstesnių albumų kūrimo metu bei dar labiau sustiprėjo Covid pandemijos laikotarpiu. Kelis pastaruosius mėnesius įtampos stiprėjo ir sukėlė gilų grupės narių nepasitenkinimą. Stresas ir visus mus gniuždantis perdegimo jausmas, jų sukeliamos fizinės ir psichinės problemos privertė daryti pertrauką, kuri, deja, paveiks ir mūsų gyvų pasirodymų grafiką.

Oficialaus pranešimo iki šiol neplatinome, nes grupės nariai nuoširdžiai tikėjosi išspręsti šiuos vidinius nesutarimus bei pasirodyti bent kai kuriuose šių metų renginiuose. Visą šį laiką ieškojome sprendimo, kuris tenkintų mus visus. Deja, sprendimo dar nematyti.

Apgailestaujame, kad dėl supratimo stokos ir mūsų profesionalių partnerių komunikacijos klaidų kilo nenumatytas chaosas. Tai yra atskira problema, kurios sprendimas taip pat yra sudėtingas. Tačiau su festivalių organizatoriais susisiekta ir tikimės, kad bus imtasi žingsnių, kurie sumažins neigiamą poveikį jums visiems.

Atsiprašome už ilgą tylą, tačiau mums tai buvo iš tiesų tamsus ir sudėtingas laikas“, – rašoma oficialiame grupės pareiškime.

Šiemetiniuose „žaibuose“ pasirodysiantys „Moonspell“ gali būti vadinami gimininga „My Dying Bride“ grupe. Per panašų muzikinės veiklos laiką šios artimo kalibro grupės rengė bendrus koncertinius turus, leido bendrus gyvų pasirodymų albumus, ne kartą susidūrė tuose pačiuose festivaliuose.

„Neabejoju, kad daugeliui sunkiosios muzikos gerbėjų, kurių širdį vienaip ar kitaip palietė viena iš šių grupių, panašų įspūdį paliko ir kita. Stilistiniai šių grupių panašumai, kuriamos nuotaikos artumas leidžia užtikrintai teigti, kad niūresnio, lėtesnio metalo gerbėjai šią vasarą tikrai galąs pamatyti aukščiausio lygio pasirodymą. Kartu užtikriname, kad tarsimės dėl „My Dying Bride“ apsilankymo Lietuvoje iškart, kai tik ši grupė bus pasirengusi vėl lipti ant scenos“, – teigia D.Kurlis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius