-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kimono šou – vėžiu sergantiems vaikams paremti (nuotraukos)

Trečiadienio vakarą sostinės gyventojai turėjo puikią progą išvysti tradicinių japonų drabužių – kimono šou. Pagrindinė Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vykusio renginio idėja – paremti Kauno medicinos universiteto klinikose gydomus vėžiu sergančius vaikus.
Kolekcijos pristatymas
Kolekcijos pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tyrumą, harmoniją ir taiką įkūnijantys kimono yra Japonijos menininkės Teruno Miyake kasdienybė. 60 – tiek jų skaičių trečiadienio vakarą pristatė menininkė su savo komanda. Tiesa, jai talkino garsūs Lietuvos sporto ir pramogų pasaulio atstovai. Jų sąraše: grupės „Skamp“ narys Viktoras Diawara, dainininkė Karina Krysko, televizijos laidų vedėjas Rolandas Vilkončius ir kiti. Pastarąjį publika pasitiko itin garsiais aplodismentais. T.Miyake neslėpė džiaugsmo: tokia publikos reakcija ją labai nustebino.

„Man labai malonu, kad šį vakarą jūsų susirinko tiek daug, žinote, nėra sienų tarp žmonių, nes svarbiausia yra taika“, – susirinkusiesiems kalbėjo menininkė. Ji lietuviams linkėjo sveikatos ir laimės.

Vakaro svečiai išvydo tradicinius, šventinius ir kasdienius kimono. Publika buvo ypač sužavėta vestuviniu apdaru, kuriame vyravo balta ir raudona spalvos. Menininkės teigimu, šis derinys Japonijoje jaunajai žada sėkmę. Vestuvių dieną itin didelis dėmesys skiriamas nuotakos šukuosenai, kurios tikslas – parodyti, kad būsimoji žmona nebus pavydi.

Renginio svečiai taip pat buvo supažindinti, kaip tinkamai jį apsirengti. Susirinkę miestiečiai juokavo: norint išmokti šį drabužį apsirengti savarankiškai, prireiktų nemažai savaičių ar mėnesių.

Daug dėmesio sulaukė ir menininkės komandos narių kaligrafijos pristatymas. Viena iš T.Miyake komandos narių nutapė tris seniausius Japonijos ženklus, kurie simbolizavo kovą, sustojimą ir taiką. Būtent jai menininkė skiria daugiausia dėmesio.

„Aš džiaugiuosi, kad visi šio renginio metu surinkti pinigai pasieks tuos, kurie serga, tačiau nepraranda vilties pasveikti ir dovanoti savo meilę kitiems“, – atsisveikindama sakė kimono renginio prodiuserė ir meistrė. Kauno medicinos universiteto klinikose gydomus vaikus globoja labdaros ir paramos fondas „Mamų unija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius