-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kinas po žvaigždėmis“ kviečia puoštis lietpalčiais ir skrybėlėmis

Antrąjį šią vasarą projekto „Kinas po žvaigždėmis“ savaitgalį visi žiūrovai kviečiami pradėti apsirengus lietpalčiais ir skrybėlėmis – ne tik dėl galimo lietaus, bet ir todėl, jog šį ketvirtadienį bus pristatyta pikantiškiausia kino programa šią vasarą.
Kadras iš filmo „Džentelmenai”
Kadras iš filmo „Džentelmenai” / Filmo kūrėjų nuotr.

„Atrinkome filmus, kurie priskiriami Film noir žanrui – stilingas kriminalines dramas, kuriose, kaip taisyklė, suspindi fatališkos moters personažas, atskleidžiantis savo išskirtinai seksualų stilių, manieras, kalbėseną… Programos atidarymui rodysime šio žanro klasiką –  paties rež. Alfredo Hitchcocko mylimiausią filmą „Abejonių šešėlis“, kurį „Pasaka” ypatingai rekomenduoja tiems, kurie jo dar nėra matę,” – sako Andrė Balžekienė, kino teatro „Pasaka“ vadovė ir viena iš projekto „Kinas po žvaigždėmis“ sumanytojų, kviečianti į šios programos pristatymą atvykti persirengus detektyvais. 

Prieš filmo seansą kino mylėtojai išgirs trumpą jauno mentalisto Ryčio Rafaelio pasakojimą apie tai, kaip atskleidžiamos detektyvinės paslaptys, o patį šedevrą pristatys „Pasakos“ kino kursų vedėjas Justinas Dadonas. A. Hitchcockas apie filmą yra pasakęs: „Mes sunaikiname tai, ką mylime.“ Filme nuolat pasikartoja dvejeto tema: 2 asmenys vardu Čarli, du įtariamieji, 2 scenos traukinių stotyje, 2 detektyvai, kurie du kartus apsilanko Njutonų šeimos namuose. Filme gausu sąsajų su paties Hitchckocko gyvenimu, jaunosios merginos Čarli tėvų vardai tokie patys, kaip režisieriaus tėvų: Ema ir Džozefas, o pats režisierius tradiciškai pasirodo vienoje iš filmo scenų – šįkart traukinyje lošiantis kortomis.

Penktadienis ir šeštadienis – premjerų metas. Stilingas filmas „Džentelmenai”, pernai pripažintas geriausiu Švedijos filmų festivalio filmu,  žiūrovams bus pristatytas specialiai į Lietuvą atvyksiančio šio filmo režisieriaus Mikael Marcimain ir prodiuserio Fredrik Heinig. Šis filmas nuveda į prirūkytus Stokholmo džiazo klubus ankstyvaisiais vilties kupinais 60-aisiais, į narkotikais užverstus 70-ųjų muzikos festivalius ir įpainioja į slaptą nelegalių ginklų prekybą 2-ojo pasaulinio karo metu. Tai pasakojimas apie mėgavimąsi istorijų pasakojimu, melagystės meną ir sunkumų kupiną tiesos ieškojimą.

Vasaros kino savaitgalį uždarys įtakingo kino žurnalo „Variety” geriausiu metų filmu įvertintas ir  Oskarui nominuotas įspūdingas biografinis dokumentinis filmas “Žemės druska” apie fotografą Sebastião Salgado. „Kuo geriau pradėjau pažinti Sebastião, tuo aiškiau supratau, kad jis yra kur kas daugiau nei fotografas ir mes privalome atskleisti dažnai nematomą jo asmenybės pusę – Sebastião yra ekologas ir mūsų planetos ateities vizionierius“, – sako režisierius W. Wendersas, fotografo darbais besižavintis jau ketvirtį amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius