-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje atidaryta Lietuvių meno paroda

Savaitgalį Pekine atidaryta pirmoji reprezentacinė modernaus ir šiuolaikinio Lietuvos meno paroda.
Liana Ruokytė-Jonsson
Liana Ruokytė-Jonsson / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Parodą Kinijos nacionaliniame dailės muziejuje atidarė kultūros ministrė Liana Ruokytė Jonsson, Lietuvos ambasadorė Kinijoje Nacionalinės dailės galerijos vadovė Lolita Jablonskienė.

Tai pirmoji reprezentacinė modernaus ir šiuolaikinio Lietuvos meno paroda, pavadinta „Lietuvos menas: peizažinis mąstymas“. Parodą, bendradarbiaudamos su Kinijos nacionaliniu dailės muziejumi, surengė Lietuvos dailės muziejaus Nacionalinė dailės galerija ir Lietuvos Respublikos ambasada Kinijos Liaudies Respublikoje.

Parodoje pristatoma Lietuvos vizualaus meno panorama nuo XIX ir XX amžių sandūros iki šių dienų. Ekspoziciją sudaro keturios dalys: „Tapytojo akis“, „Atviros struktūros“, „Deromantizacija“ ir „Žemėlapiavimas“. Išdėstytos chronologiškai, jos apima tris Lietuvos meno istorijos laikotarpius: XX a. pradžią ir tarpukarį, pokarinį sovietmetį ir nepriklausomos Lietuvos etapą, prasidėjusį 1990 metais.

Eksponuojami žymiausi Lietuvoje ir už jos ribų dirbantys meno kūrėjai ir jų darbai – tapyba, skulptūra, fotografija, instaliacijos, videomenas. Parodoje dalyvauja menininkai Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Antanas Gudaitis, Vytautas Kairiūkštis, Rūta Katiliūtė, Žilvinas Kempinas, Jonas Mekas, Deimantas Narkevičius, Eglė Ridikaitė, Kęstutis Zapkus, Kazimiera Zimblytė.

Šis projektas yra programos „2017-ieji – Kinijos–Rytų ir Vidurio Europos kultūros sezonas“ ir Kinijos nacionalinio dailės muziejaus tarptautinių parodų serijos „Diržas ir kelias“ dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius