-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino ir teatro muziejaus kieme – garso fetišisto eksperimentas (video)

Penktadienį ir šeštadienį, rugsėjo 18-19 dienomis, Kino ir teatro muziejaus kieme svečiuosis novatoriškomis idėjomis pasižymintis Europoje pripažintas kompozitorius, audiovizualinių menų atlikėjas, garso fetišistas Damianas Marhuletsas.
Damianas Marhulets
Damianas Marhulets / Organizatorių nuotr.

Jis įkūrė bei dalyvavo daugelyje muzikinių projektų, kurių spektras tęsiasi nuo avangardo iki gyvų elektroninių improvizacijų. Tarp jo projektų tokios pripažintos grupės, kaip „Sky Scribe“, kurioje Damianas Marhuletsas kuria muziką, kurią įvardija kaip „hard-core free-jazz“, o taip pat „dak~“ (dak tilde), kur jis siekia tolimiausių ribų elektroninės ir elektroakustinės muzikos stiliais.

Daug dėmesio Damianas skiria bendradarbiavimui su šiuolaikinio meno galerijomis, muziejais. Šiais metais Vokietijoje įvyko pirmasis jo organizuojamas šiuolaikinio meno festivalis. Pagrindinė festivalio idėja – sujungti šiuolaikinę bei moderniąją elektroninę muziką. Taip pat jis aktyviai bendradarbiauja su filmų kūrėjais, kuriant eksperimentinius filmus bei klipus. Rezultatas – 10 garso takelių filmams, kurių didžioji dauguma sukurta Vokiečių režisieriaus Finno Ole-Neinricho.

Pasirodymuose Vilniuje Damianas žada ypatingai įdomias programas: pirmame pasirodyme išgirsime elektroninę improvizaciją, persmelktą šiuolaikinių intelektualiosios elektronikos garsų, kurie bus atlikti gausybės prietaisų ir patefonų, antrame pasirodyme kompozitorius parodys save kaip DJ'ų. Abiejų pasirodymų metu Damianas Marhulets gyvai kurs ir audiovizualizacijas.

Per pastaruosius metus Damianas buvo kviestinis svečias tokiuose festivaliuose, kaip „ZKM Festival in Karlsruhe“, „New digital art Festival“ Kopenhagoje, Šiuolaikinio meno festivalyje „Witene“. Jo multimediniai darbai buvo pristatyti „Sprengel Museum“ Hannoveryje, „ArtCenter“ Berlyne, Esseno filharmonijos salėje bei kitur. Jo muzika skamba didžiausiose Vokietijos radijo stotyse.

Vilnius yra paskutinė stotelė prieš Damiano debiutą Amerikoje. Iškart po Vilniaus koncertų jis surengs tris koncertus Niujorko klubuose.

Koncertai Vilniuje įvyks penktadienį ir šeštadienį, rugsėjo 18 - 19 dienomis, 22 valandą, Kino ir teatro muziejaus terasoje Boom-Boom (Vilniaus g. 41). Įėjimas į abu koncertus yra nemokamas.

VIDEO: Damian Marhulets

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius