Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino režisieriaus spektaklis lietuvius privers išgyventi baimę

Festivalis „Naujosios dramos akcija“ rugsėjo 8 dieną Vilniaus Dailės akademijos studijoje (Malūnų g.) pristatys Europos kino viltimi vadinamo vengrų režisieriaus Kornélio Mundruczó (filmo „Delta“ autoriaus) spektaklį „Frankenšteino projektas“. Spektaklis tapo didžiausiu 2008 metų Vengrijos teatro įvykiu ir jau apkeliavo daugelį Europos teatro festivalių.
Režisierius Kornél Mundruczó
Režisierius Kornél Mundruczó / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Baimė

Jei manote, kad siaubą galima išgyventi tik gyvenime, tai šįkart jį patirsite teatre. Nuotaikinga aktorių atranka realybės šou filmavimams pavirsta šiurpia istorija, vykstančia čia ir dabar, prieš publikos akis... Filmavimo aikštelę pavertęs scena ir pasitelkęs kinematografiškai tikrovišką aktorių vaidybą, Mundruczó maksimaliai priartėja prie ribos, už kurios teatras kone virsta gyvenimu.

„Manau, filosofine prasme fašizmas gimsta iš pavydo, sumišusio su baime. Noriu, kad žiūrovai labai tikroviškai patirtų šį procesą. Reikia, kad šis klausimas iškiltų ne intelekto lygmeny, nes jame jau turime paruoštus atsakymus. Būtų geriau, jei kupini nuostabos įstengtume suvokti faktą, kad visų pirma esame padavėjos ar konteinerių prekeiviai, o ne kitoniški, ypatingi individai“, – sako Mundruczó apie „Frankenšteino projektą“.

Tai – spektaklis apie šiuolaikinių visuomenių baimes ir jų gimimo mechanizmą. Subūręs rinktinę garsių Vengrijos aktorių ir neprofesionalų (kartu su vengrais Vilniuje pasirodys du lietuvių policininkai ir benamiai) komandą, spektaklio režisierius „Frankenšteino projekte“ klausia – kur yra riba tarp „kitoniškumo“ ir visuomenės normų? Ir atlieka originalų eksperimentą su pačia publika, laužydamas stereotipus ir provokuodamas mąstyti apie siaubą, slypintį už švytinčio „normalios“ visuomenės fasado. „Frankenšteino projektas“ – tai įvykis, kuris išlieka žiūrovų atminty. Ką jis byloja apie mus pačius esamajame laike – jo kūrėjai palieka atvirą klausimą.

Pirmadienį, rugsėjo 7 d., 17 val. „Meno forte“ bus plačiau pristatoma Kornélio Mundruczó teatrinė kūryba, o 19 val. kino centre „Skalvija“ įvyks specialus filmo „Delta“ seansas, po kurio žiūrovai galės pabendrauti su jame vaidinusiais aktoriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius