Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirdeikis ir „Show Makers“ nepalieka Jacksono ramybėje

Lapkričio 13 d. startuosiančio projekto „Tabami goes Michael Jackson“ neatsiejama dalis – šokėjai. Scenoje kartu su Donatu Montvydu pasirodys Šarūno Kirdeikio vyrų šokių grupė „Show Makers“.
Šarūnas Kirdeikis, Donatas Montvydas ir „Show Makers“
Šarūnas Kirdeikis, Donatas Montvydas ir „Show Makers“. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ramybė

„Visada buvau prieš komercinę Michaelo Jacksono kūrybos populiarinimo kampaniją po jo mirties – nuolatiniai straipsniai, koncertai jo garbei, aukcionai, miuziklai ir neseniai pasirodęs filmas – viso to atrodė per daug. Suprantu, kai gerbėjai legendinio atlikėjo atminimui kuria šokius, stato monumentus, daro flash-mob‘us ir pan. Tačiau šiuo atveju jau norėjosi garsiai pasakyti: „Palikite Michaelą ramybėj!“ – pasakojo Šarūnas Kirdeikis.

„Keista, jog priklausydamas grupei žmonių, kurie po jo mirties sakė „palikit Michaelą ramybėj“, dabar pats turiu jį sutrukdyti. Pastarąsias savaites, besiruošiant projektui „Tabami goes Michael Jackson“, kas dieną bandau perprasti jo darbus, suprasti choreografijos idėjas, pagauti stilių. Anksčiau į jo pasirodymus žiūrėjau paprastu žvilgsniu: nors šou palikdavo įspūdį, tačiau per daug nesigilindavau, o dabar iš tikrųjų pajuntu, kodėl jį vadino muzikos karaliumi“, – prisipažino choreografas.

Repeticijų metu nuo šokėjų kumščių kenčia sienos

Vaikinų šokių grupė „Show Makers“ prakaitą lieja kiekvieną vakarą – jau vien išmokti judesių seką yra nemažas iššūkis, o dar reikia juos atlikti laisvai, su stiliumi, tiksliai jausti muziką, todėl ant pečių gula nemaža atsakomybė.

„Neslėpsim, repetuojant neretai išsprūsta ir vienas kitas keiksmažodis, kartais norisi kumščiu trinktelėti į sieną, nes kūnas neklauso ar nespėja kartu su muzika. Kita vertus, supykus greičiau ateina reikiamas rezultatas, – juokauja „Show Makers“ šokėjai. – Emocijas tenka prislopinti dar ir dėl to, kad repeticijose dalyvauja šokėja Veronika, o prie merginų visada elgiamės gražiau. Jei pasirodymai pavyks gerai, manau, galėsim džiaugtis, jog žengėme nemažą žingsnį į priekį. Galbūt ir pikti dėdės nebevadins netalentingais?“

Donatas Montvydas vertas dainuoti M.Jacksoną

„Manau, „Tabami“ sprendimas Michaelo Jacksono vaidmeniui priimti Donatą Montvydą buvo visiškai teisingas. Donatas puikiai dainuoja, laisvai įsijaučia į kūrinį ir niekada jo neatlieka sausai. Nors jis nėra tobula M.Jacksono kopija, tačiau puikiai pagauna daugybę jo judesių, – pasakoja choreografas Šarūnas Kirdeikis. – Taip pat Donatas prieš kelis metus šoko „Show Makers“ grupėje, todėl neturi problemų su choreografine atmintimi, dirbti kartu paprasta. Kita vertus, Donato energingumas kartais jam trukdo šokti subtiliai – dažnai jis taip įsijaučia, kad pradeda „taškyti“ pro šalį, todėl tenka net stabdyti jo užsidegimą, kai choreografijoje atsiranda smulkių detalių. Vadovaujuosi principu „mažiau yra geriau“, – įspūdžiais iš repeticijų dalijasi Šarūnas.

Naujai atrasta sena

Michaelo muzika uždega. Iki šio projekto kartais atrodydavo, jog šokdamas pradedi nuobodžiauti, periodiškai krinta ūpas, atsiranda monotonija, kuriant savo kompozicijas, o repetuojant, pavyzdžiui, „Smooth Criminal“ vos pasigirdus muzikai, net ir vidurnaktį, po dviejų valandų treniruotės kūnas akimirksniu pabunda.

„Nebandysim pakartoti Michaelo ar įrodyti, jog esam tokie pat geri atlikėjai. Jo šokėjai yra tikrai aukšto lygio ir, peržiūrint vaizdo medžiagą, gali pastebėti, jog kiekvienas – individualus, savitai atlieka judesius, tačiau visi kartu išlaiko bendrą kolektyvo dvasią. Mes, kita vertus, bandysim viską atlikti kaip įmanoma švariau, vienur kitur pridėdami savo akcentų. Tai – tarsi maža „Show Makers“ interpretacija Michaelo garbei.

Atėję į renginį pamatys garsiausių M.Jacksono kūrinių choreografijos interpretacijas: „Thriller“, „Smooth Criminal“, „Dangerous“, „Beat It“, „Black and White“ ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius