Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdoje atveriama šilko tapybos paroda

Spalio 10 dieną, 17.30 val., „Klaipėdos Galerijoje“ (Bažnyčių g. 4/ Daržų g. 10) atidaroma Dalios Čistovaitės šilko tapybos paroda „Šilko meditacijos“.
Klaipėdoje bus pristatoma Dalios Čistovaitės šilko tapybos paroda.
Klaipėdoje bus pristatoma Dalios Čistovaitės šilko tapybos paroda. / Klaipėdos galerijos nuotr.
Temos: 2 Paroda Šilkas
Klaipėdos galerijos nuotr./Klaipėdoje bus pristatoma Dalios Čistovaitės tapybos ant šilko paroda.
Klaipėdos galerijos nuotr./Klaipėdoje bus pristatoma Dalios Čistovaitės tapybos ant šilko paroda.

Dalia Čistovaitė – Lietuvos dailininkų sąjungos bei Lietuvos meno kūrėjų asociacijos narė. Menininkė gimė Kaune, tačiau šiuo metu gyvena ir kuria uostamiestyje. Šįkart D. Čistovaitė meno mylėtojams „Klaipėdos Galerijoje“ pristato savo šilko tapybos parodą „Šilko meditacijos“.

Anot menotyrininko Sauliaus Mikėno, D. Čistovaitės parodoje pasijunti patekęs į užuominų, nuojautų bei prisiminimų kupiną pasaulį. Permatomas, lengvas tarsi šydas šilkas perteikia šią idėją – vienas kitą dengiantys, persiliejantys „dienos“ ir „nakties“ sapnai. Tai nesibaigiantis judėjimas savo sapnų ir realybių labirinte nenuspėjamomis, viena kitą dengiančiomis erdvių ir laiko trajektorijomis.

Labai stiprus ornamentiškumas D. Čistovaitės darbuose – tai slypinčių šilko tapyboje ir palaipsniui atsiskleidžiančių žiūrovui dermių kosmetika. Tyrinėtojai nurodo, kad ornamentinė puošyba senovėje buvo susijusi su magija, ritualais ir tuo pačiu šventomis vietomis. Apimtiniuose dailininkės darbuose sudekoratyvinti gamtos motyvai įgauna aiškią galutinę formą.

Dalia Čistovaitė – postmodernistinės epochos dailininkė, savo darbuose jautriai ir originaliai panaudojanti įvairių epochų bei kultūrų elementus. Šioje parodoje skleidžiasi harmonija, kurią dvasingi žmonės pasiryžę dovanoti visoms gyvoms būtybėms.

Paroda veiks iki Lapkričio 7 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius