TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdoje po dvejų metų pertraukos – nauja menininko Rodiono Petrovo paroda

Spalio 27 d. ( penktadienį) 18 val. KADS Baroti galerijoje (Didžioji vandens g. 2, Klaipėda ) atidaroma Lietuvos jaunosios kartos menininko Rodiono Petrovo (Rodion Petroff) paroda. Joje bus pristatoma Lietuvoje retai rodoma tapybos darbų serija „Sąmyšis“ (angl. „Blend“). Ekspoziciją papildys ir keli video darbai.
R.Petrovo kūrinys. 2022.
R.Petrovo kūrinys. 2022. / Baroti galerijos iliustracija

Paskutinį kartą klaipėdietis menininkas savo kūrybą gimtajame mieste pristatė 2021 m. gruodį.

Per beveik dviejų metų laikotarpį R.Petrov aktyviai dalyvavo parodose užsienyje, surengė kelias personalines parodas, viena kurių vyko 2022 m. galerijoje „Titanikas“ Vilniuje.

Nauji Rodiono kūriniai – tarsi prisiminimų koliažas. Šiame kūrinių cikle įprastai stipria realistine technika nutapytų vaizdų dominavimą pakeičia abstraktūs, ekspresyvūs, dekonstruoti potėpiai, vos pastebimos lesiruotės, atsiranda naujų, tapytojo kūriniams iki šiol nebūdingų, spalvų. Tapybos darbuose užfiksuojamas momentas, kai , stengiantis atgaminti prisiminimus, sąmonėje susikuria vaizdų sąmyšis, o mintys ir patyrimai sluoksniuojasi vienas ant kito, taip sukurdami minčių ir prisiminimų paveikslą.

Baroti galerijos iliustracija/R.Petrovo kūrinys. 2022.
Baroti galerijos iliustracija/R.Petrovo kūrinys. 2022.

Savo kūriniuose autorius pasitelkia architektūrinį peizažą kaip kultūrinį ir istorinį kodą. Miestas – tai dirbtinė, skirtingus pavidalus ir formas skirtingais laikais įgaunanti žmonių sukurta sistema. Atpažįstamos urbanistinės scenos bei įprasti socialiniai juose matomų figūrų veiksmai sukuria kasdienės rutinos iliuziją. Į kaleidoskopinį paveikslą sujungtos istorinių ir šiuolaikinių pastatų detalės tampa nauja realybe, keliančia atminties ir laiko suvokimo, tapatybės ir globalizacijos klausimus.

Dekonstruoti architektūriniai peizažai siejasi su mūsų realiais ir skaitmeniniais vaizdais perkauta patirtimi. Dinamiškam peizažui susiliejant su intensyvaus judėjimo scenomis, informacijos ir vaizdų perteklius tampa groteskišku bandymu priimti tai kaip duotybę.

Rodion Petrov (g. 1985 m., Klaipėdoje) įgijo Vilniaus dailės akademijos dailės magistrą.

Nuo 2005 m. dalyvauja grupinėse parodose Europoje ir už jos ribų. Dailininko kūryba pristatoma ekspozicinėse erdvėse Lietuvoje ( Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras, Baroti galerija Klaipėdoje, „Titanikas“ Vilniuje ir kt. ) ir užsienyje (galerija „Leger“ Švedijoje, „Nord Art“, Erfurto muziejus „Anger“ Vokietijoje ir kt.) , bei tarptautinėse meno mugėse („ArtVilnius“, Lietuvoje, „POSITIONS“, „Art Karlsruhe“ Vokietijoje).

Ryčio Šeškaičio nuotr./Rodion Petrov
Ryčio Šeškaičio nuotr./Rodion Petrov

Autorius surengė 15 personalinių parodų Lietuvoje, Švedijoje, Vokietijoje, jo darbų yra privačiose kolekcijose Lietuvoje ir Europoje. Menininkas tris kartus buvo Jaunojo tapytojo prizo finalininkas, laimėjo Jaunųjų Europos kūrėjų bienalės žiūrovų prizą.

Paroda KADS Baroti galerijoje veiks iki lapkričio 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius