-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje – superherojų stovykla su meno rezidentais

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC), bendradarbiaudamas su kūrybiškumo akseleratoriumi Vivita Lithuania ir VDA Klaipėdos fakultetu, liepos 10–28 d. kviečia 9–12 m. vaikus į interaktyvią technologijų bei dizaino stovyklą „SuperHu“ (VDA Klaipėdos fakulteto kiemelyje, Daržų g. 18).
Kūrybinėse grafikos dirbtuvėse „Now Art. Atgimimas“ su menininke Toma Šlimaite-Bubeliene
Kūrybinės dirbtuvės / A.Tumšienės nuotr.

Stovykloje vaikai kurs, eksperimentuos, išbandys įvairias technologijų ir meno jungtis.

Projekte dalyvauja Klaipėdos regione kuriantys menininkai: dailininkė Eglė Kontrimienė, skulptorius Alfonsas Lekavičius, grafikos dizaineris, VDA dėstytojas Martynas Lapas, grafikė Urtė Jasenka, grafikė Žaneta Jasaitytė-Bessonova, dizainerė Ieva Marija Dautartaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Urtė Jasenka
Asmeninio archyvo nuotr./Urtė Jasenka

Dizaino edukacijos svarba – aktuali ir reikalinga siekiant išugdyti į ateitį orientuotą, iniciatyvią, smalsią, technologiškai raštingą, atvirą bei socialiai atsakingą asmenybę. Interaktyvi technologijų bei dizaino stovykla „SuperHu“ – tai ne tik linksmai praleistas laikas su naujais draugais bei mentoriais, bet ypatinga vieta, kurioje bus daug kūrybinių užsiėmimų, asmeninių atradimų ir savarankiškų sprendimų.

A.Tumšienės nuotr./Kūrybinėse grafikos dirbtuvės
A.Tumšienės nuotr./Kūrybinėse grafikos dirbtuvės

Kūrybinio proceso metu 9–12 metų vaikai ugdys kūrybinį mąstymą, mokysis dizaino, meno ir technologijų pagrindų. Naudojantis tradicinėmis ir naujosiomis technologijomis kurs ir susipažins su skirtingomis dizaino sritimis, jų poveikiu šiandienai, bus skatinami tapti atsakingais kūrėjais ir vartotojais.

Antrus metus vykstantis bendradarbiavimas

Stovykla „SuperHu“ yra projekto „Dizainas + technologijos + menas“ dalis. Šis projektas sėkmingai tęsiamas antrus metus. Projektą įgyvendina KKKC, bendradarbiaudamas su kūrybiškumo akseleratoriumi Vivita Lithuania ir VDA Klaipėdos fakultetu.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdoje rengiama superherojų stovykla
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdoje rengiama superherojų stovykla

Vivita Lithuania atstovė Gaudvilė Ščervianinaitė džiaugiasi, kad Vivita kūrybiškumo akseleratoriaus turimą tarptautinę edukacijos ir mentorystės patirtį galima pritaikyti šio projekto veiklose: „Vivita, būdama tarptautine kūrybiškumo skatintojų ir smalsių kūrėjų bendruomene nekantrauja susitikti su Klaipėdos vaikais ir jaunimu. Savo veiklose siekiame vaikams suteikti atvirą, įkvepiančią aplinką kūrybai, saugią vietą jų idėjų įgyvendinimui bei kūrybiniam eksperimentui. Todėl šis projektas puiki galimybė suteikti vaikams neribotą kūrybinę laisvę“,

Projektas Kūrybiškumo stovykla „Dizainas + technologijos + menas“ yra tęstinis ir vykdomas antrus metus, projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius