-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje trankiai pranešta apie artėjančią Knygų mugę: laukia spalvinga programa

Apie 60 kūrybinių renginių, 11 edukacijų, daugiau nei 30 autorių ir apie 20 leidyklų – tokia jau septintą kartą vyksiančios Klaipėdos knygų mugės statistika. Mugė svečių lauks spalio 3–5 dienomis, o ją nuspalvins aibė kitų renginių. Apie knygų mugę žinią penktadienį trankiai miesto centre paskelbė aktoriai, mušę būgnus ir prabilę pro gramofoną.
Apie artėjančią knygų mugę pranešė teatro aktoriai.
Apie artėjančią knygų mugę pranešė teatro aktoriai. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Septintąjį kartą vyksiančią knygų mugę organizuoja Klaipėdos Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka bei Lietuvos mažųjų ir vidutinių leidėjų asociacija.

„Pirmoji knygų mugė įvyko 2013 metais. Tuomet Vakarų Lietuvoje tai buvo pirmas toks renginys. Kasmet auganti ir didėjanti Klaipėdos knygų mugė tampa vis spalvingesnė. Renginys, keliantis miesto prestižą ir ryškus kultūriniu pobūdžiu. Kasmet kviečiame lankytojus, skaitytojus, pasitinkame su naujausiomis knygomis, edukaciniais užsiėmimais, meno parodomis, improvizacijomis. Neatsiejamas tarptautinis atspalvis, kasmet šalia Lietuvos leidyklų ir kūrėjų prisijungia ir užsienio organizacijos“, – pasakojo bibliotekos direktorės pavaduotoja Kristina Kundrotienė.

VIDEO: Klaipėdoje trankiai paskelbta apie artėjančią knygų mugę

Bibliotekos projektų vadovė, viena mugės organizatorių Algina Vainilavičienė teigė, jog šiemet knygų mugės šūkiu pasirinktas žodis „Kvėpuok“.

„Kviesime lankytojus tapti ne tik žiūrovais, bet ir dalyviais, kūrėjais ir menininkais, dalyvauti meninėse akcijose. Renginio veidu pasirinktas unikalus Klaipėdos menininkas Benas Šarka“, – pasakojo moteris.

Knygų mugė šiemet, pasak jos, kvies nuostabai, pokštui, atkreips dėmesį į neįprastus objektus. Į mugę atkeliaus „Mo“ ekspozicija, parodą pristatys J.Meko vizualiųjų menų centras, vyks „Fluxus“ paroda, prie jos prisijungė ir grupė jaunų menininkų. Menininkai paruošė ekspoziciją, kuri, kaip intriguojama, bus atidaroma kasdien vienai valandai. Pats B.Šarka ketina mugės metu surengti performansą.

Pirmą kartą knygų mugės metu bus pademonstruoti trys J.Meko filmai. Gerlacho palėpėje bus J.Meko kampas.

Knygų mugės metu įsikurs ir dar vienas, vinilo kampas. Čia įrangą ir kolekciją pademonstruos kolekcininkas Juozas Gečas bei jo bičiulis Remigijus Žukauskas.

Rūbinėje renginio metu sumanyta surengti slemą, skambės ir kultūriniai manifestai. Knygų mugės dienomis į veiklas kvies komiksų kūrimo ir kitos dirbtuvės, kurias ves menininkai.

Atskira erdvė, numatoma, bus skirta erdvinėms knygoms.

Žadama, jog knygų mugės dienomis leidinių bus galima įsigyti pigiau. Jas siūlys apie 20 leidyklų.

Spalio 3-ąją dieną atidaroma knygų mugė šiemet bus skirta pagerbti ilgametę bibliotekos darbuotoją Laimą Pačebutienę. Kiemelyje ketinama pasodinti atminimo medelį. Įsteigtas ir moters vardu skiriamas prizas už ryškiausią knygų mugės kūrėjo akcentą. Klaipėdietės keramikės skulptūrėlė bus įteikta aktyviai knygų mugės organizatorei Nijolei Petrošienei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius