Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos galerijoje – papuošalai iš mamuto kaulo

„Klaipėdos galerijos“ filiale Herkaus Manto gatvėje atidaroma vieno geriausių ir originaliausių Lietuvos juvelyrų Sigito Virpilaičio paroda "Mamuto kaulas ir perlai".
Klaipėdoje pristatomi originalūs papuošalai iš mamuto kaulo.
Klaipėdoje pristatomi originalūs papuošalai iš mamuto kaulo. / Klaipėdos galerijos iliustracija

„Klaipėdos galerijoje„ išskirtinis įvykis – pirmą kartą Klaipėdoje žymus juvelyras Sigitas Virpilaitis pristatys išskirtinę parodą meno gurmanams, juvelyrinių kūrinių kolekciją „Mamuto kaulas ir perlai“.

S. Virpilaičiui gerą gabalą mamuto ilties prieš keletą metų padovanojo Lietuvoje viešėjęs, Amerikoje gyvenantis ir kuriantis juvelyras Aleksandras Šepkus. Talento ir meistrystės dėka dailininkas kruopščiai, be jokių gudrybių,-tik rankų miklumo, kantrybės ir amato išmanymo dėka, graviruoja perregimus Mamuto kaulo ažūrus, iš kurių nuausti koljė, segės ir auskarai. Kiekviename objekte autoriui svarbios formos ir spalvų dermė: neįmanomai smulkių, šviesiai gelsvų kaulo ir visų atspalvių žėrinti pilkų perlų paletė , liudija apie kūrėjo meistrystę ir subtilumą.

Anot dr. Jurgitos Ludavičienės: „Sigitas Virpilaitis – vienas geriausių ir originaliausių Lietuvos juvelyrų. Jaunesniems kolegoms – kokybės etalonas, kritikams – konceptualumo ir profesionalumo įsikūnijimas, o žiūrovams – reta, todėl nepaprastai trokštama šventė. Autorius originalus, ironiškas, jo kūriniai nepaprastai kokybiški ir pasižymintys tik jam būdingu stiliumi„.

„Parodoje pristatau papuošalus, sukurtus iš mamuto kaulo ir perlų. Retai naudoju šias medžiagas savo kūriniuose, tad ir man pačiam buvo smalsu, kas iš to išeis. Lyg paimtum seniai nenaudojamus muzikinius instrumentus, dulkančius orkestrinės duobės kampe, ir bandytum jais išgauti visus įmanomus garsus“, – mintimis apie kūrybą dalinosi autorius.

Atidaryme dalyvaus autorius Sigitas Virpilaitis.

Paroda prekybos centre „Herkaus galerija“ veiks iki sausio 17 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius