Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos I.Simonaitytės bibliotekoje – Eglės Gudonytės knygos „Karta nuo Sibiro“ pristatymas

Spalio 10 d. (ketvirtadienį) 17 val. Konferencijų salėje vyks Eglės Gudonytės dokumentinio romano "Karta nuo Sibiro" pristatymas.
Eglės Gudonytės „Karta nuo Sibiro“
Eglės Gudonytės „Karta nuo Sibiro“ / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Renginyje dalyvaus autorė E. Gudonytė, literatūrologas Mariju. Šidlauskas, rašytojas Rolandas Rastauskas ir aktorė  Nijolė Sabulytė.    

Romanas apie tremtį į Sibirą sukurtas pagal tikrus faktus. „Karta nuo Sibiro“ – tai ne tiek dokumentinis pasakojimas, kiek autorės ir tuo pačiu visos kartos, kuriai ji atstovauja, santykis su skaudžiu istoriniu ir labai asmenišku faktu. Tremties pragarą patyrė autorės mama ir seneliai, palaidoję Sibire du vaikus. 

Romano pasakotoja yra atradusi savitą santykį su skaudžiu istoriniu įvykiu – ji nemoralizuoja, nesileidžia į sentimentus, bet gyvai, ne melodramatiškai, kartais komiškai pasakoja tikrą istoriją. Į tekstą sklandžiai įsilieja lyriniai ekskursai apie nuostabią Sibiro gamtą, nuotaikingas situacijas, įsimenančias detales. Įtaigus pasakojimas, stilistinė raiška, moderni kūrinio forma išskiria jį iš literatūros tremties tema, todėl tai bus įdomus skaitinys ne tik  vyresnio amžiaus skaitytojams, bet ir jaunimui.

„Tekstas grakščiai pakyla virš temos rifų, parodydamas, kaip nužmogėjimo sąlygomis galima teigti žmogiškumą – pačios aukščiausios prabos, apimantį ir patriotiškumą, pilietinį sąmoningumą bei panašius šiandien išsibarsčiusius, išsikraipiusius dalykus“, – teigė docentas Marijus Šidlauskas .

Rašytoja Renata Šerelytė apie šią knygą sakė: „Žavi ne tik įtaigiai perteikta dar viena tremties istorija, bet ir stilistinė raiška, kūrinio forma, kurią galima pavadinti modernia“.                                                                    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius