-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos jaunimo teatre premjera – „Kita mokykla“

Klaipėdos jaunimo teatras kviečia į premjerą – „Kita mokykla“, pastatytą pagal Mindaugo Nastaravičiaus pjesę.
Spektaklio „Kita mokykla“ afiša.
Spektaklio „Kita mokykla“ afiša. / Klaipėdos jaunimo teatro nuotr.

Tai mokykla, kurioje metai iš metų niekas nesikeičia. Išskyrus tai, kad ji tuštėja. Tai mokiniai, pažįstantys vieni kitus nuo pirmos klasės. Bręstantys ir nieko nebijantys. Kartais labai imlūs ir kūrybingi, kartais – labai žiaurūs. Tai skirtingų kartų mokytojai, savais būdais ieškantys bendros kalbos su klase. Ir direktorius, vadovaujantis šiai mokyklai jau tris dešimtmečius.

Pagal dramaturgo Mindaugo Nastaravičiaus pjesę pastatytas Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis „Kita mokykla“ nagrinėja mokymo ir mokymosi temą, atverdamas duris į mokyklas, nespėjusias ar nesugebėjusias prisitaikyti prie esamojo laiko. 

Kūrėjų teigimu, „Kita mokykla“ taip pat yra akistata su šio laiko tikrove, kurioje tarsi privalai būti pažangus, pastebimas ir sėkmingas. Kurioje dominuoja stipresni ir gudresni. Kurioje vis sunkiau susitarti, kas yra tiesa. Tikrove, kuriai nuolat turi įrodinėti, kad esi reikalingas.

Spektaklį režisuoja ir pagrindinį – mokyklos direktoriaus bei lietuvių kalbos mokytojo – vaidmenį kuria vienas žymiausių Lietuvos teatro menininkų Valentinas Masalskis. Pasak aktoriaus, režisieriaus ir teatro pedagogo, „Kita mokykla“ kelia aštrius, skaudžius, tačiau šiandien būtinus klausimus. 

„Kas atsitiko, kad mokytojai vis sunkiau susikalba su mokiniais? Kodėl jaunas žmogus nebetiki suaugusiuoju? Galbūt jokio tikro ryšio niekada ir nebuvo, nes jis – neįmanomas? Šį spektaklį kūrėme klausydamiesi diskusijų, kad šiandieninė mokykla privalo keistis. Kad ji turi būti kitokia. Jei taip, tuomet kokia? Kas ją turi keisti? Kuris kelias yra teisingas? Nuo ko reikia pradėti? Apie tai ir yra šis mūsų spektaklis“, – sako Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas V. Masalskis.

Be jo, „Kitoje mokykloje“ vaidina beveik dvidešimt jaunosios kartos uostamiesčio aktorių. Spektaklio kompozitorė – Nijolė Sinkevičiūtė. Vaizdo projekcijų autorius – Emilis Domarkas. 

Spektaklio premjera – lapkričio 15 dieną, penktadienį, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Mokomajame teatre. Po premjeros čia, spektaklis bus rodomas Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose.

„Kitos mokyklos“ – jau aštunto Klaipėdos jaunimo teatro spektaklio pastatymą – remia Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija ir Klaipėdos miesto savivaldybė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius