Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos koncertų salėje – Andriaus Žlabio ir kamerinio orkestro „Kontrapunktai“

Lapkričio 19 dieną Klaipėdos koncertų salėje muzikuos Klaipėdos kamerinis orkestras ir solistas Andrius Žlabys (fortepijonas, Lietuva–JAV).
Solistas Andrius Žlabys ir Klaipėdos kamerinis orkestras
Solistas Andrius Žlabys ir Klaipėdos kamerinis orkestras / Koncertų salės nuotr.

Įžvalgios ir gilios pianisto interpretacijos skambės darniu kontrapunktu įtaigiam orkestro griežimui, o meistriški Johanno Sebastiano Bacho polifonijos raštai ras atgarsį išraiškingose Benjamino Britteno melodijų linijose. Koncerte susitiks XVIII ir XX amžiai, solistas ir orkestras, Niujorkas ir Klaipėda. Atlikėjai sieks būti išgirsti ir įvertinti, o publika galės mintyse fiksuoti ryškius meninius įspūdžius. 

Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus programą „Kontrapunktai“ skiria žymaus šiuolaikinio britų kompozitoriaus Benjamino Britteno 100-ioms gimimo metinėms. 

Šiame koncerte jau antrą kartą su Klaipėdos kameriniu orkestru pasirodys puikiai pažįstamas ir melomanų visada laukiamas pianistas Andrius Žlabys. Jo kelias į muziką prasidėjo Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, tęsėsi Interlocheno Menų Centre, Curtis muzikos institute bei Klivlendo muzikos institute (JAV).

Sau artimą terpę, kurioje skleidžiasi jo talentas, A. Žlabys atrado Amerikoje. Aktyviai koncertuojantis visame pasaulyje pianistas nepamiršta ir gimtosios Lietuvos.  Čia jis nuolat pristato išskirtines  programas, groja solo su Lietuvos nacionaliniu ir valstybiniu simfoniniais orkestrais, Lietuvos kameriniu orkestru ir kt.

Išpažįstantis meilę aukščiausios prabos muzikai A. Žlabys dažnai skambina J. S. Bachą. Jis perteikia kompozitoriaus kūrybą kaip itin šiuolaikišką, atskleidžiančią ištisą vaizdų visatą, atitinkančią ir nūdienos gyvenimo idealus. J. S. Bacho muziką kartu su Lietuvos kameriniu orkestru jis atliko praėjusiame Vilniaus festivalyje, ją skambino ir pirmojo pasirodymo su Klaipėdos kameriniu orkestru metu, ją interpretuos ir būsimame koncerte.

„Paprastąją simfoniją“ („The Simple Symphony“) styginių orkestrui B. Brittenas parašė būdamas dvidešimties ir panaudodamas vaikystėje sukurtas temas. Jei ši simfonija yra vienas populiariausių britų autoriaus kūrinių, tai „Jaunasis Apollo“ („Young Apollo“)  fortepijonui ir styginiams priskiriamas prie rečiau atliekamų B. Briteno opusų. Jos solo partiją taip pat paskambins A. Žlabys.

„Variacijos Franko Bridge‘o tema“ („Variations on a Theme of Frank Bridge“) atnešė kompozitoriui tarptautinį žinomumą. F. Bridgas buvo B. Briteno mokytojas. Jo garbei sukurtą B. Briteno kūrinį sudaro Introdukcija su tema bei 10 jos variacijų. Jose tema išradingai pateikiama romanso, itališkos arijos, vienetiško valso, giesmės, fugos ir kitų žanrų stilistikoje.

Kontrastą ir papildymą B. Briteno muzikai programoje „Kontrapunktai“ sudarys baroko epochos genijaus Johanno Sebastiano Bacho kūryba. Skambės jo garsiosios Čakonos iš II-osios Partitos smuikui d-moll aranžuotė styginių orkestrui, kurią padarė Maestro Saulius Sondeckis. Kartu su solistu orkestras atliks J. S. Bacho Koncertą klavyrui ir orkestrui Nr. 4, A-dur. Koncerto programą komentuos muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius