-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos koncertų salėje – į „Lietuvos trio“ susibūrę Vilhelmas Čepinskis, Vytautas Sondeckis ir Petras Geniušas

Koncertine programa „Iš tylos prabyla garsas“ Klaipėdos koncertų salėje spalio 8 dieną, antradienį, 18 valandą prisistatys „Lietuvos trio“. Tai unikalių menininkų ansamblis, į kurį susibūrė trys pasaulyje Lietuvos vardą garsinančios klasikinės muzikos žvaigždės: smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, violončelininkas Vytautas Sondeckis ir pianistas Petras Geniušas.
Į „Lietuvos trio“ susibūrė trys pasaulyje Lietuvos vardą garsinančios klasikinės muzikos žvaigždės: smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, violončelininkas Vytautas Sondeckis ir pianistas Petras Geniušas.
Į „Lietuvos trio“ susibūrė trys pasaulyje Lietuvos vardą garsinančios klasikinės muzikos žvaigždės: smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, violončelininkas Vytautas Sondeckis ir pianistas Petras Geniušas. / Koncertų salės nuotr.

Muzikuoti kartu atlikėjus paskatino noras atgaivinti prieš trylika metų egzistavusį to paties pavadinimo ansamblį, kuriame kartu su V. Sondeckiu bei P. Geniušu tuo metu griežė šviesaus atminimo smuikininkas Raimundas Katilius. Jo atminimui skirtoje programoje šalia Ludwigo van Beethoveno Trio B-dur ir Felixo Mendelssohno Trio d-moll skambės Anatolijaus Šenderovo Trio „In memoriam...“, dedikuotas Stasio Vainiūno atminimui bei visiems anksti išėjusiems menininkams.

„Netekus Raimundo Katiliaus man rankos nekilo trio veiklą Lietuvoje toliau tęsti. Dabar praėjo gana daug laiko... Aš asmeniškai norėčiau mūsų trio koncertus pašvęsti R. Katiliaus atminimui“, – teigia Vytautas Sondeckis.

Pasak pianisto Petro Geniušo, visi „Lietuvos trio“ nariai yra visiškai skirtingos individualybės, kartu turinčios ir daug panašumų: tai meilė muzikai ir Lietuvai, tarptautinė muzikavimo patirtis bei atsidavimas savo profesijai. „Vilhelmas turi didžiulę orkestro vadovo, pedagogo, taipogi aranžuotojo patirtį. Vytautas – profesionalus dirigentas, elektroninės muzikos prodiuseris bei ekspertas. Aš irgi nuolat balansuoju ant įvairių žanrų ribų: džiazas, klasika, šiuolaikinė improvizacinė muzika, teatras. Visos šios patirtys, sulietos į trio ir padaugintos iš didelio noro groti kartu, privalo duoti įdomų meninį rezultatą“.

„Man fortepijoninis trio yra nepaprastai subtilus instrumentų derinys. Mielai sutikdamas dalyvauti „Lietuvos trio“ atkūrime su tokiais menininkais kaip V. Sondeckis ir P. Geniušas, viliuosi atgaivinti šio trio tradicijas“, – sako V. Čepinskis.

„Muzikuoti trio formulėje su puikiais muzikantais virtuozais man yra džiaugsmingiausias užsiėmimas“, – pritaria P. Geniušas.

Tikėtina, kad Klaipėdos melomanai dar iki šiol prisimena smuikininko R. Katiliaus pasirodymus, kurių vienas iš paskutiniųjų ir buvo su P. Geniušu. V. Sondeckis uostamiestyje koncertavo jau senokai, na o V. Čepinskis čia tikrai turi daug gerbėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius