-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos Pilies džiazo festivalio simboliu tapo Algio Kriščiūno sukurtas siurrealistinis trimitininkas

Nenumaldomai artėjančio 23-iojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio naujuoju simboliu tapo Algio Kriščiūno sukurtas siurrealistinis trimitininkas. Kartu šis simbolis tapo ir pagrindiniu prieš kelias dienas startavusios atnaujintos festivalio svetainės jazz.lt akcentu.
Naujasis Klaipėdos Pilies džiazo festivalio simbolis, sukurtas Algio Kriščiūno
Naujasis Klaipėdos Pilies džiazo festivalio simbolis, sukurtas Algio Kriščiūno / Klaipėdos Pilies džiazo festivalio nuotr.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorės Ingos Grubliauskienės teigimu, šiemet festivalis taip pat pakvies ir į poparto kūrėjo, tapytojo, knygų iliustratoriaus, fotografo, muzikanto ir dainų tekstų autoriaus A. Kriščiūno darbų parodą Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1) „Gyvenimo džiazas“. Oficialus parodos atidarymas – gegužės 31 d. 18 val. Džiazuojančios dvasios kupino renginio metu suskambs ir BETE SMATE bei Janis Amantovs & friends atliekamos muzikos garsai.

Egzistencializmas ir humanistinė pasaulėžiūra – tai pagrindinės A. Kriščiūno kūrybos gairės, o kiekvienas jo kūrinys gimsta iš džiaugsmo ar iš nerimo ir turi savo istoriją. Kiekviename kūrinyje užkoduota žinutė, kurią perskaitysi taip, kaip tuo metu jautiesi. Tai nėra vien interjero detalė – ant sienos kabantis paveikslas skleidžia savitą nuotaiką, ir ji keičiasi priklausomai nuo stebėtojo būsenos. Dailininko įdėtas jausmas yra tik pusė darbo – tikrąją emocinę kūrinio vertę pajunti pridėdamas savo gyvenimo patirtis.

Algio Kriščiūno paveiksluose siurrealistinis stilius taikomas siekiant išgryninti svarbiausią mintį: gyvenimas yra toks, kokį mes jį įsivaizduojame. „Dar būdamas paauglys tušinuku ant riešo užsirašiau – „Art makes life worth living“. Per daugybę metų raidės nuo rankos nusitrynė, bet užrašas liko giliai širdyje“, – sako A. Kriščiūnas.

Tikriausiai neatsitiktinai A. Kriščiūno sukurtas siurrealistinis trimitininkas tapo ir naujuoju Klaipėdos pilies džiazo festivalio simboliu.

„O apie trimitininką istorija tokia – juk tai visų laikų džiazo legenda Louis Armstrong! Jo grojimas ir balsas man yra geros muzikos etalonas. Todėl pavaizdavau jį virš Klaipėdos, kaip virš miesto skambančio džiazo simbolį“, – pažymi A. Kriščiūnas.

Siurrealistinis trimitininkas – tai ir pagrindinis atnaujintos festivalio svetainės jazz.lt akcentas. Ją atnaujino klaipėdiečių IT sprendimų ir dizaino bendrovė „Koralis“, dirbanti su pasauliniais prekiniais ženklais „Nike“, „Microsft“ ir kt.

„Nuo šiol jazz.lt – tai šiuolaikiško ir unikalaus dizaino svetainė, pritaikyta itin patogiam naršymui tiek kompiuteryje, tiek ir telefone. Siekėme, kad kiekvienas Klaipėdos pilies džiazo festivalio lankytojas kuo greičiau ir paprasčiau galėtų atrasti jam labiausiai patinkančių pasaulio džiazo žvaigždžių koncertų datas, susipažinti su jį dominančiomis festivalio naujienomis ar pasimėgauti fotografų užfiksuotomis akimirkomis“, – sako „Koralio“ vadovas Vytis Radvila.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius