Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet bus ilgesnis

23-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis ir šiemet žada Lietuvoje visą būrį muzikos atlikėjų. Į Klaipėdą jų pakviesta daugiau kaip 200 iš Lietuvos bei užsienio, tarp jų garsiausios pasaulio muzikos žvaigždės.
Naujasis Klaipėdos Pilies džiazo festivalio simbolis, sukurtas Algio Kriščiūno
Naujasis Klaipėdos Pilies džiazo festivalio simbolis, sukurtas Algio Kriščiūno / Klaipėdos Pilies džiazo festivalio nuotr.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet bus ilgesnis, nei įprastai. Pirmieji renginiai prasidėjo pirmadienį – Klaipėdos džiazo muzikos konkursu „Jazz talentai“. Jo laureatai vakar Kruizinių laivų terminale pradėjo trijų dienų pagrindinių koncertų festivalio maratoną.

Pasak festivalio sumanytojo Vytauto Grubliausko, džiazas tokia gyvybinga muzika, kad garsių ir žymių atlikėjų pasaulyje labai daug. Todėl ir šiemet jų festivalyje pasirodys visas būrys. Viena ryškiausių žvaigždžių – „Grammy“ nominantas, trimitininkas ir dainininkas iš Vokietijos Tillas Bronneris. Festivalio organizatoriai beveik ketverius metus jį kalbino, kol pagaliau prisikvietė į Klaipėdą.

„Be abejo, puiki dainininkė Nina Tal iš Prancūzijos. Fantastiškas, bosistas iš Lenkijos Wojtek Pilichowski. Paskui labai smagus, na ir toks charizmatiškas atlikėjas iš Ispanijos Francisco Angel Blanco „Latino“. Tai puikus saksofonininkas, nuostabus pedagogas. Na ir be abejo, mūsų svečiai iš JAV – tai Verner Spevak ir David Katz“, – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Festivalis tradiciškai nemažai dėmesio skiria ir neįgaliems žmonėms – šiandien pakvietė jau į antrąjį nemokamą muzikos terapijos seminarą „Muzika gydo“. Neįgaliems žmonėms kruizinių laivų terminale sumontuota ir speciali pakyla. Džiazo festivalį šiemet lydės ir dvi regatos.

„Tai viena aišku – „Baltic Sea International“. Tai renginys tarptautinis, kuris pats pasirinko festivalį, kaip kultūrinę programą. Ir, aišku, „Jazz Race, tai yra jau čia jūrinių jachtų buriuotojų regata“, – pasakojo V. Grubliauskas.

Šį vakarą Danės upėje surengtas antrasis „džiazuojančių“ jachtų paradas. Muzikos stilių įvairove išsiskiriančio Klaipėdos pilies džiazo festivalio renginiai – nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius